Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2134Cervena Lhota (Vörös) kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 37821 Kardašova Řečice, Cervena Lhota 1.
GPS koordináta N 49.246882,E 14.884988
Régiół
Megye

Internet:

http://www.zamek-cervenalhota.eu/

e-mail:

cervenalhota@budejovice.npu.cz

Telefon:

384 384 228

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-09-25 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2011-09-25Megismerésre vár!

A mai kastély három, eredetileg különálló gótikus épületből alakult át kastéllyá 14. század végén. A gótikus struktúrák még mindig jól láthatók a pincében és az épület mindkét oldalán a folyosókon.
A reneszánsz kastély a régi erődre épült 1530 utánra tehető. A 16. század végén már négy szárnya egy kis szabályos udvart zárt körül. 1555-ben az újonnan épült palota az olasz építész munkája.

A reneszánsz kastély a régi erődre épült 1530 utánra tehető. A 16. század végén már négy szárnya egy kis szabályos udvart zárt körül. 1555-ben az újonnan épült palota az olasz építész munkája.
Radikális barokk újjáépítés 1641-ben kezdődött. A legtöbb boltív és stukkó belső az emeleten is ebből az időből származik.
Legimpozánsabb része az épületnek kétségtelenül a nagy díszterem, amely elfoglalta az egész keleti szárnyat, melynek díszítését Cometta és Tencalla olasz mesterek végezték. Később átalakították a termet, mára már csak a kávézóban maradt meg az eredeti díszítés.

Az utolsó tulajdonosa, Schönburg-Hartenstein hercegek voltak és a „Vörös kastély”-t 110 éven át birtokolták. Ebben az időben a vár két jelentős változtatáson ment át, amely elsősorban a külső homlokzatokat érintette. A 19. század második felében került sor a befejezésre. A jelenlegi "neo-reneszánsz" megjelenése a felújítás folyamatban 1901-1910 között a bécsi építész Humberta Walcher z Moltheim munkája. Ez a rekonstrukció alapján átgondolt értelmezése volt a történelmi épületnek, de meg kellett felelnie a követelményeknek, és a korai 20. századi életszínvonalnak is, megnövelték a hasznos teret a tetőterek kihasználásával.
A csehszlovák állam 1946-ban gyermek szanatóriumot helyezett el a kastélyban, majd egy évvel később Nemzeti Kulturális Bizottság vette tulajdonba, 1949 óta áll nyitva a nagyközönség számára.

Kápolna
A reneszánsz épület megőrizte szinte eredeti formáját a késő 16. századból. Ettől fiatalabb a bejárati portálok, a szószéke és kültéri harangláb. A belső meglepetés, freskó festészet fennmaradt részletek teljese. A freskók 1936-ig rejtettek voltak rá volt vakolva. A kápolna mennyezetet e valószínűleg már kezdetektől fogva lapos volt. 1888-ban, František Kadlec építész által tervezett átalakítás, kinyitotta a régi barokk tetőt, melyet a közelmúltban némileg módosítottak. Ennek részeként feltárták a beltéri falfestményeket és kapott egy fehér oltárt. Az eredeti márvány oltárt fedezték fel, melyet 2005-ben állítottak vissza. A Fő oltár a Szentháromságot ábrázolja és valószínűleg a a 19. század végéről származik.

A kápolna legérdekesebb eleme kétségtelenül John Kaba Rybňan sírja 1564-böl, amelyre feljegyeztek még öt elhunyt gyermekeket is. A sír központi témája a keresztre feszítés, feszület, ahol az elhunyt családtagjai térdelnek Kaba Rybňan előtt.

Hajó bérlés
A kastélyt körülvevő tavon lehet bérelni csónakot.
fél órás hajókázás 80 CzK/hajó (4 fő)
1 óra csónakázás 150 CzK/hajó (4 fő)

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *