Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1180

Maria Lourdes - templom

Kategória Vallás

Kép album megtekintése

Cím 39023 Lasa - Laas Vinschgau, Silandro, Strada del Passo dello Stelvio
GPS koordináta N 46.616468,E 10.717387
Régió Dél-Tirol
Megye Dél-Tirol

Internet

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-09-26 - Látogatás dátuma: 2015-07-31 - Utolsó módosítás: 2015-08-07A plébánia templom Lasa (Laas Vinschgau) legfiatalabb temploma, dél-Tirolban (Olaszország), a település határában.
A közelben volt a szálláshelyünk, az úton haladva láttuk meg a megkapoan szép templomot, természetesen megálltunk és megnéztük, természetesen nyitva volt. Mint később megtudtuk (Internetről), hogy egy ismert zarándokhely. Érdekes Magyarországon kívül mennyire egyszerű egy templom történetét megismerni az Internetről.

A templom Mária Lourdes egy csodálatos épületet az út mellett. A templom ma zarándokhely, a béke és a nyugalom szigete, sokan megállnak az arra haladó utazók is, egy elmélkedésre, pihenésre. Évente 50.000 zarándok keresi fel.

Építésének története:
Ezen a helyen egy patak keresztezi a közutat, rajta egy híd volt, ezen a hídon 1885. június 15-én haladt át Benedict Edler von Vintschgau kocsijával. A lovak megbokrosodtak, és a kocsi lezuhant a töltésen és Benedict Edler von Vintschgau meghalt. Az özvegye, az elhunyt emlékére kápolnát építetetett. Ez a történet a kápolna bejárata feletti márványtáblán olvasható.

Hamarosan búcsújáró hellyé vált, sokan jöttek és a kápolna hamarosan túl kicsi lett. Lasa település lelkésze Nicholas Ortner, aki lelkes csodálója volt Mária-nak, visszatért zarándok útjáról Lourdes-ből (dél-Franciaország) és gyűjtésbe kezdett, hogy a kápolna felbővítésre kerülhessen. Köszönet neki, rövid idő alatt a szükséges összeg összegyűjt, így megépülhetett a kápolna helyén a templom neo-román stílusban, keleti oldalán egy kör alakú harangtoronnyal. A templomot Maria Lourdes névre szentelték fel 1896-ban.

A település kezdeményezésére a templomot felújították 1975-1976 között, a helyreállítás a külső és belsőre is kiterjedt, 1983-ban a sekrestye és a szentély is és új oltár épült. Ugyanebben az időszakban új harang került a toronyba, hogy hirdesse a Boldogságos Szűz Mária-t, a Szeplőtelen Fogantatás-t.

A 1993 őszén, a templom és a harangtorony nyolc szögletű teteje újra visszakapta eredeti zsindelyes fedelét, hogy így emlékezzenek meg a templom centenáriumáról, és eredeti pompájában legyen látható.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *