Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4027Hotel Schloß Grubhof (bérbeadva)

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 5092 St. Martin bei Lofer, Schloß Grubhof 2.
GPS koordináta N 47.567463,E 12.706926
Régiół Kelet-Tirol
Megye Tirol

Internet:

http://www.schloss-grubhof.at/

e-mail:

schlossgrubhof@lofer.at

Telefon:

+43 / 65 88 – 74 7

Megjegyzés:

mailto:schlossgrubhof@aon.at

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-11-07 - Látogatás dátuma: 2012-09-15 - Utolsó módosítás: 2015-04-21A Story-4 TV-n mostanában megy az "Alpesi Klinika" TV sorozat. Gyönyörű környezetben (Ausztria Alpok), egy szép kastélyban vették fel a sorozatot. Nagyon izgatott, hogy vajjon merre lehet Ausztriában, míg tegnap kaptam egy támpontot, egy jelenetet a vasútállomáson forgatták, és ott láttam kíírva "Lofer". Gondoltam, hogy talán ez sem létező helység, de szerencsém volt, az Internet csodákra képes, rákerestem Lofer Schloss kulcsszavakra és láss csodát, rátaláltam a kastélyra. Valóban itt forgatták a filmet, még a WEB lapon is hivatkoztak rá.

Az „Alpenklinik” c. TV sorozat fotgatási helyszíne volt, amelynek harmadik évadának forgatását 2007 végén fejezték be, és 2008-ban mutatták be először.
forgatás a sorozat Alpenklinik véget ért.Gyártó ORF-1, Lisa Film. Szereplők: Erol Sander, Anica Dobra, Sigmar Solbach, Julia Thurnau.

Története:
1325: A hűbérbirtok Henry Gruber, először a Berchtesgaden -i kolostor kn említik.1413: A Grubhof salzburgiként jelenik meg a kastély.1537: Az ingatlan Boron Ritz család tulajdonába kerül.1539: Ludwig von Ritz elkezdi az épületet újjáépítését egy nagyvonalú főúri kastély stílusában.1708: A házasság révén a Motzlsche bárói család tulajdonába kerül.
1751: A nagy fejedelmi tanácsos Anton Georg Freiherr von Motzl Grub megvásárolja a kastélyt.1828: Castle Grubhof és a bírtok az összesa Rehlingen főúri család tulajdonába kerül.
1829: A bajor király megvásárolja a kastélyt és a bírtokot, így fejedelmi székhellyé válik.
1869: A német gyáros, Hermann Schmitt megveszi a drága helyet, és erőfeszítést tesz arra, hogy bővítsék torony oldalán.1919: Schmitt lánya, Florence örökli a páratlanul szép kastélyt és a nagy parkot. Felesége volt a német General Arno von Poser és Großnädlitz elhunyt 1940-ben, ő maga 1963-ban halt meg.1964: A következő években több éves, kiterjedt kutatást követően hűen felújítják és modern komforttal rendezik be. Ekkor (1970) továbbra is a müncheni Andreas Schuller család tulajdnonába van.1983: A Alpenbau GmbH veszi meg a birtokot és a kastélyt és kifogástalan állapotban tartják jelenleg is.

A kastély nem látogatható (német) magántulajdonban van, és bérbe van adva. A kastély bejárati ajtajánál kaputelefon központ sok nyomógombbal (bérlők), a park viszont nyitva van és látogatható, a kastély mögött van egy kemping, ahol egy étterem is üzemel.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *