Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2276

Lago di Molveno (tó) - Dél-Tirol (Olaszország)

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Molveno
GPS koordináta N 46.141560,E 10.968337
Régió Dél-Tirol
Megye Dél-Tirol

Internet

http://it.wikipedia.org/wiki/Lago_di_Molveno

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2013-03-23 - Látogatás dátuma: 2014-07-18 - Utolsó módosítás: 2015-02-16Molveno tó körül (Trentino-Alto Adige) található települések: Molveno és a San Lorenzo in Banale . Sokat köszönhet varázsa, a természeti környezetének, ami körülveszi.

Egy fennsík, amely számos téli sportágra alkalmas: a sífutó pályától kezdve a sípályákig, a jégkastélytól a lovaglóiskoláig. Paganella-fennsíknak a Trentino közepén fekvő vidéket nevezzük, ami egyik oldalról a Paganella (az a hegy, ami Trientre és az Etsch-völgyre tekint), másik oldalról a Brenta-csoport között terül el. Ez a fennsík számos kirándulási lehetőséget nyújt, a kényelmes utak menti egyszerű szakaszoktól, az igényes vándorutakig, amik csak igazán tapasztalt túrázóknak ajánlottak.
E tóparti üdülőfalu és a téli hónapokban a térség központjának számító Andalo összeköttetését menetrendszerűen közlekedő síbusz biztosítja. A faluban takaros apartmanházak és szállodák sorakoznak.

A tó körül számos "Napoleon Bridge" Ihíd) és vízesés ömlik közvetlenül a tó vízbe.
A központi helyek a területen Molveno ( tó északi csücskén), Andalo és Fai.
Molveno tájegység idegenforgalmi fejlődéséhez a tökéletes hegymászó lehetőségek mellett a tó játszott nagy szerepet, aminek fürdőhelyei Trentino legszebbjei közé tartoznak. Andalo kész sportfellegvár és nemrég építették meg a jégstadiont. Fai-ban az egész ásatási terület belátható, ahol nemrég egy falu nyomaira bukkantak.

A városról elnevezett tó, Lago di Molveno., 5 km. hosszu, 1 km. Széles, amelynek nincs lefolyása.
A város (és a tó) fekvése: A Trento-tól északra húzódó Paganella hegységet sokan a legszebb olasz hegyvidéknek tartják. A masszívum lábánál csillog a széles hegyhátakkal övezett Molveno tó, amely Olaszország legnagyobb kiterjedésű természetes eredetű alpesi tava: 4,4 km hosszú és 1,5 km széles.
A legmélyebb pontjánál a tó mélysége eléri a 123 métert. Molveno a vitorlázók és szörfözők körében népszerű, jellegzetes nyári üdülőhely.

Kirándulási tippek: csodálatos természeti környezetben fekszenek a környék tavai: Lago di Andalo, Lago di Molveno, Lago di Garda. A Garda-tó Olaszország legtisztább, legszebb tava, aki egyszer körülutazta, annak örökre felejthetetlen élmény marad. A városnézés iránt érdeklődőknek Trentót ajánljuk, ahol számos építészeti műemléket (román-gótikus dóm, óváros, kastély) csodálhatnak meg.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *