Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3270Zichy kastély (vol kórház)

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

www.civertan.hu - LÉGIFOTÓ

Cím 8693 Lengyeltóti, Rákóczi u. 18.
GPS koordináta N 46.670510,E 17.642473
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2011-12-14 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2013-07-21A kastéllyal kapcsolatosam friss információ egyáltalán nincs.
2013.07.21 - Ott jártunkkor zárt kapu, a posrtásfülkére kiírt telefont felhívva, a túlvégen lévő szerint a tulajdonos cég felszámolás alatt, a kastély nem látogatható, nem fényképezhető!

A lengyeltóti kastély a város közepén helyezkedik el, egy magasabb dombon. A XIII. századi épület műemlék, parkja, vegetációja nagyon értékes, a 10 ha-os ősparkban 300 éves, védett platánfák is találhatóak.
A kastélyt a Gróf Zichy család a XVIII. században építtette, amely az akkori Magyarország egyik legtehetősebb családja volt. A II. világháborútól a kastélyban kórház, majd időskori gondozó működött 2006-ig.
A 100.000m2-es ősparkban 8 épület található.

A lengyeltóti uradalom birtokosa a XVI-XVIII. században a Lengyel család volt. A Lengyeltóti uradalomhoz tartozott: Sodak, Mohács, Szentgyörgy, Berény, Gárdony. Az 1720-as években a Lengyel család az elsősorban állattenyésztésre specializálódott szentgyörgyi és bézsenyi majorsági központokat fejlesztette, melyet vagyonának megerősödése és a birtok kedvező elhelyezkedése tett lehetővé.

A Zichy család szerteágazó módon folytatta mecénás tevékenységét.
A lengyeltóti plébánia életében jelentős időszak volt az 1882-83-as év. Ekkor Gróf Zichy Nepomuk János a templomot megnagyobbíttatta, a berendezést felújíttatta, új oltárképet kaptak a mellékoltárok, új orgonát rendelt és ellátta a templomot a szükséges kellékekkel.


Mielőtt levennék a cikket az Internetről (http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/hetpecsetes-beruhazas-zichy-kastely-az-offshore-mezon-343162)
"Hétpecsétes beruházás: Zichy-kastély az offshore-mezőn
Az uniós százmilliókkal támogatott cégek pedigréjében két közkedvelt offshore-helyszín is felbukkan: a Brit Virgin- és a Seychelles-szigetek.

Sem a helybeliek, sem az önkormányzat nem tud szinte semmit a lengyeltóti kastélyban tervezett grandiózus beruházás részleteiről, melyek négycsillagos kastélyszálló és wellness-központ tervein túl pezsgőpincészet és borászat terveit is magukban foglalják. A három projektre több mint egymilliárdos uniós támogatást nyert beruházásokról az ingatlant birtokló cég vezetője szűkszavúan nyilatkozott, konkrétumot nem mondott.

A homály eloszlatását nehezíti: az uniós százmilliókkal támogatott cégek pedigréjében két közkedvelt offshore-helyszín is felbukkan: eleve a Zichy-kastélyt tulajdonló céget is a Brit Virgin-szigeteken nyilvántartott társaság jegyzi.

Ismert, hogy a lengyeltóti műemlék kastélyban a marcali kórház krónikus osztálya működött egykor, Marcali önkormányzata 2007-ben adta el az épületet a hozzá tartozó ősparkkal. A lengyeltóti központjában fekvő, több mint tízhektáros ingatlanért kapott 350 millió forintot a marcali műtéti tömb építésénél használták fel.

Az ingatlan egyedüli tulajdonosaként bejegyzett Viktória Sziget Kft. négycsillagos kastélyszálló építésére pályázott sikerrel, a Dél-Dunántúli Operatív Programban 239 millió forinttal támogatták az egymilliárdos tervet. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyilvános közlése szerint a megvalósítás tervezett kezdete ez év november elseje, az ügyvezető szerint viszont még „a megvalósítási szakasz előtt állnak”. A befektetői csoportról kevés egyéb derül ki azon kívül, hogy a minisztérium elektronikus cégjegyzékében tárolt cégkivonat szerint a karibi térség ismert offshore-helyszínén, a Brit Virgin-szigeteken tartják nyilván a Viktória Sziget Kft. egyedüli tagját. A társaság egyébként nem a kezdetekkor, hanem a kft-alapítást és a tóti kastély megvásárlását követő évben lett a Viktória Sziget cég tulajdonosa."

2013.06.08 - saját tapasztalat
A bejáratot (kapu) vérebek őrzik), a portás fülkére egy telefonszám volt kiírva, felhívtam, kapott információ:
A kastély nem fényképezhető, bemenni nem engedélyezett. A tulajdonos ellen felszámolási eljárás van.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *