Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4998Fiath - Bezerédj - Gindhy kastély - Lovas Udvarház Panzió

Kategória Panzió , Kastély

Kép album megtekintése

Cím 7056 Szedres, Apáti-puszta, Ady Endre u. 42.
GPS koordináta N 46.477613,E 18.693010
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Tolna

Internet:

http://www.lovasudvarhaz.hu/

e-mail:

info@lovasudvarhaz.hu

Telefon:

+36 74/534-030

Megjegyzés:

Lovarda: Sebestyén Zoltán 06 30/390-1241
Panzió: Horváth Tímea 06 30/257-4612

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-05-25 - Látogatás dátuma: 2012-05-24 - Utolsó módosítás: 2015-05-06A Szekszárdtól 20 km-re (M6 autópályától 3 km) lévő szedresi Lovas Udvarház, mely az 1840-ben épült Bezerédj "kiskastély" és az 1870-ben épült kastély hangulatos környezetébe várja a kedves látogatókat.

Az egykor gyönyörű szép kastélyépületeknek mostanra sikerült visszaadni régi pompájukat, panzióként várják a vendégeket. Az épületeket a mai igények kielégítésére modernizálták ugyanakkor sikerült megőrizni a klasszikus hangulatot is. A két épület nemcsak szállást biztosít az idelátogatóknak. A rendezvénytermeik kiválóan alkalmasak a családi-, baráti-, és céges összejövetelek, esküvők megrendezéséhez.

A hosszú időre visszanyúló szedresi lovas hagyományt kívánja fenntartani az udvarház lovardája. Ennek megfelelően a már felépült két istálló, a hozzájuk tartozó lovaspályákkal, egyre bővülő körű szolgáltatásokkal várja a lovagolni, kikapcsolódni vágyókat.

L O V A S T Á B O R !
A Lovas Udvarház, ahogy az eddigi években is, 2012-ben is szervez lovastábort gyerekeknek.
Az idén azonban a jelentkezők választhatnak, hogy napi bejárással vagy bentlakással veszik igénybe a tábort.
A bentlakásos táborban a gyerekeket a kastélyépületekben szállásolják el. A szobák kétágyasak, mindegyikhez tartozik Wc-vel és zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba.
A gyerekek étkeztetését a Panzió konyhája biztosítja.

A gyerekek fő programja a - lovaglás - mellett elsajátíthatják a lóápolás, szerszámismeret, és a lóismeret alapjait.
De egyéb szabadidős tevékenységben is részt vehetnek: a kirándulástól a kocsikázásig, a kézműves foglalkozástól a szalonnasütésig.

A Lovas Udvarház ajánlata óvodásoknak, iskolásoknak - Osztálykirándulás
Nem könnyű megfelelő szálláshelyet találni az osztálykirándulásokhoz. Kedvezményes áron kínálnak egy ilyen lehetőséget a Lovas Udvarház Panzióban, ahol nemcsak az osztály elszállásolásáról, de programjairól is gondoskodnak. Lehetőség van a kulturális és tudományos látnivalók mellett túrák-, és horgászat megszervezésére, hőlégballonozásra vagy sárkányhajózásra.
A két kastélyépületben összesen 40 főt tudnak elszállásolni, kényelmes - zömében - kétágyas szobákban.

IV. ORSZÁGOS LOVAS RAJZ - ÉS FOTÓPÁLYÁZAT 2012
A Lovas Udvarház által meghirdetett IV. országos lovas fotó- és rajzpályázat ünnepélyes megnyitójára május 12-én, került sor.
A beküldött - mintegy - kétezer alkotás nehéz feladat elé állította a zsűrit. Az idén is, főleg az alsós kisdiákok tettek ki magukért, a rajzok mintegy felét ők küldték be, de csodaszép munkákkal leptek meg bennünket az óvodások éppúgy, mint a nagyobb diákok, és a fotósok is. A kiállítás augusztus 20-ig tekinthető meg.

LOVASKULTÚRA
A 63-as út mellett fekvő kis falu életében hosszú időre tekint vissza a lótartás, lovaglás, fogathajtás. Az 1970-es években már nevet szerzett magának a szedresi ménes és lótenyésztés.

Az elkészült Lovardában jól képzett lovak és felkészült oktatók várják a kezdő és gyakorlott lovasokat. Lovaik többsége a legjobb vérvonalakból származó magyar félvér, illetve kisbéri fajtájú. Kiegyensúlyozott vérmérsékletűek és könnyen idomíthatóak, ezért kiválóan alkalmasak a kezdő lovasoktól egészen a profi túrázókig mindenki számára.

Lehetőség van kocsikázásra hintóval, vadász kocsival. Lovaglásra terepen vagy a közel egy hektáros karámrendszerben. Felejthetetlen élményt nyújthat a lovas kirándulás Szedres tájvédelmi területén, ahol kis szerencsével karnyújtásnyi távolságból csodálhatjuák meg a változatos élővilágot. Lovasok gyakran találkoznak őzzel, nyúllal, fácánnal.

BORKÓSTOLÓ
A szekszárdi borvidék híres jó borairól ezért ettől az élménytől a Lovas Udvarház sem szeretné megfosztani vendégeit. Kétféle borkóstolási lehetőséget kínálnak az idelátogatóknak, melyben partner a Németh Család Pincészet.
-A vendégeknek el sem kell hagyniuk a panziót, a Nagykastélyban kialakított hangulatos pincében élvezhetik a jobbnál jobb borokat, finom ételek társaságában.
-A vendégeknek lehetőségük van sétakocsikázás során útba ejteni a partner pincészetét, és ott helyben kóstolhatják meg a felkínált nedűt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *