Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1477

Ribnik vár

Kategória Vár

Kép album megtekintése

Cím Ribnik
GPS koordináta N 45.577102,E 15.349960
Régió
Megye

Internet

http://ribnicka-dolina.com/st_grad.html

e-mail

info@ribnicka-dolina.com

Telefon

Megjegyzés

Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2012-06-05 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2012-06-05A várra Ligeti Gábor hívta fel a figyelmet, és megadta az általa készített képalbum címét.

Ribnik Óvárosának egyik legérdekesebb és rendkívül értékes építészeti emléke a „vízi vár”, pontosabban, ez egy ritka példája alföldi vízmű rendszernek (Wasserburg), hiszen veszélyhelyzetben lezárták a patakot, így egy tó alakult kialakult ki, és az erőd egy szigetre került.
Ribnik vára, délnyugatra található Ozaljtól és északnyugatra Karlovactól. Mint egy feudális birtok, Rybnik a 13-14 században Babonić liba és Ban Mikac hercegek alapították, melyet a 14. század végén Frankopans herceg bővítette.
Érdemes megemlíteni, hogy Babonić herceg volt a tulajdonosa a régió minden nagyvárosának is.
A 16. században a vár a Zrínyi család birtokába került, később Louisiana út építője, Philip Vukasovic az osztrák hadsereg marsalljának tulajdonába került. A 19. században a magyar nemesi Gall család tualdonába került, és még ma is viszonylag jó állapotban van.
A régi vár kétszintesre épült, és felvonó híd vezetett be a várba, szabálytalan kör alakú, az udvarban található a játéktermekben, valamint a keleti védelmi toronyban ma is látható a Frangepán-család címere. A várban sok gótikus és reneszánsz részlet látható, mint például az ablakok, ajtó-keretek és kiskapuk.
A háborúk során számtalan támadás érte, amikor az ellenség a városba került, a várat nem tudták elfoglalni, mert a körülvevő víz megnehezítette a vár elfoglalását.
Mint sok más erődített városnak, így Ribniknak is megvannak a legendái, mint a titkos átjárók. Egyes legendák szerint a mai őrtorony sokkal magasabb volt a múltban. Ez az egész terület nagyon gazdag erdőkben, és itt vezetett nagyon fontos út Zágráb, Rijeka és Senj a Krain irányában.
Ribnik vára kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy e fajta építészetet megismerjenek, még ha csak a falak állnak, egész évben nyitva tart.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *