Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1814Csáky kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím Magyarbél (Velky Biel)
GPS koordináta N 48.215823,E 17.360949
Régiół Dél-Nyugat
Megye

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2014-07-17 - Látogatás dátuma: 2014-08-27 - Utolsó módosítás: 2014-07-17A Szlovákia jelentős történelmi műemléke a barokk kastély, az egyik legnagyobb Szlovákiában. 1722-1725-ben építette Csáky Imre érsek. Más tulajdonosai is voltak a kastélynak, többek között: Battyani József gróf Hadik és Reviczky A magyarbéli kastély - A. E. Martinelli alkotása
Középen kiemelkedő  manzárd, oromzat. Hangsúlyos rizalitjával előrevetíti a század legelterjedtebb kastélytípusának sajátosságait. A sarkokhoz diagonálisan csatolt, a falból erősen kiugró tornyok azonban később nem honosodnak meg. Talán a korábbi évszázadokban általános, négy sarokbástyás vártípus emlékét őrzi. Az épület ritmusát a naptár szabja meg. Az év 365 napja,ablakok, 52 hét mint 52 szoba. A jobb oldalon a várkápolna, a falakat festmények Készítő Galliartiho GA.
A kastély körül volt egy gyönyörű park, ahol kitűnt főleg fenyők - különösen a fenyő, de nem volt hiány egzotikus fák. A második világháborúban, a legtöbb a palota leégett. Hogy elpusztultak a festmények.. A gyönyörű park fáit a környező lakosok kivágták és fűtésre használták őket.
1958-ben kezdődött a kastély rekonstrukciója, és 1961-ban nyugdíjas otthonná alakították, 237 ággyal. 2006 óta nincs használatban és a pusztulás.
A kastély sarkain egy-egy toronnyal, egy főtoronnyal, pazar lépcsőcsarnokkal és díszteremmel, korabeli freskóival pompás látnivaló.
A kastély kárpótlással visszakerült a leszármazottak tulajdonába, akik most Szlovákiában és Csehországban élnek. A jelenlegi tulajdonosok próbálják eladni a kastélyt. Az épület állaga folyamatosan romlik.Jur)

*** Saját vélemény:
Üres, egyre romló állapotban, körbekerítve, zárt kapukkal (kutyával, videókamerával megfigyelt terület), láthatóan nem használják, bár egy héttel ezelőttire szóló plakátokat láttam a településen, valamiféle fesztivált hirdetett a kastélyban.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *