Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1931

San Romedio zarándokhely (Dél-Tirol) - Olaszország

Kategória Zarándokhely , Vallás

Kép album megtekintése

Cím Sanzeno
GPS koordináta N 46.370015,E 11.107796
Régió Dél-Tirol
Megye Dél-Tirol

Internet

http://en.wikipedia.org/wiki/Romedius

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2013-03-23 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2015-02-16Saint Romedius (olaszul, San Romedio, 4. század)
San Romedio halála után szülei eladták az összes vagyonukat és Val di Non (német Nonstal)-ban közelében telepedtek le.
Romediust gyakran ábrázolják lovaglóülésben egy medvén. A legenda szerint fiatal barátját szerette volna meglátogatni, St. Vigilius aki Trento püspöke volt (elhunyt 405), de a lovát darabokra szaggatta egy vad medve. Romedius azonban engedelmességre kényszerítette a medvét, majd felnyergelte és így ért Trento-ba. A megszelídített medve Saint Corbinian püspök Freising címerébe is bekerült, melyet nyereggel ábrázoltak.
http://it.wikipedia.org/wiki/Santuario_di_San_Romedio
San Romedio egy szentély, amely egy meredek sziklás hegy oldalába épült, a gyönyörű Val di Non természeti tájban lévő Sanzeno település közelében.
A szentély ma zarándokhely, melyet évente 200.000 ember keres fel, a sziklafal oldalába vájt látványos ösvényen és 130 lépcsőfokból álló lépcsőn közelíthető meg.
Romedio a negyedik és ötödik század között élt, aki örököse volt a gazdag Bavaria családnak, akik Innsbruck közelében lévő vár urai voltak. Egy Rómába tartott zarándoklatot követően minden vagyonát az egyháznak adta, és remete életet kezdett egy Val di Non környékén egy barlangban, Őt követte két társa, Abraham és David.
A legenda szerint egy nap Trentoba indult lóháton, hogy köszöntse St. Vigilius püspököt, David a tanítvány visszatért a hírrel, hogy egy medve megette a lovat, de Romedio nem lett ideges, és megparancsolta a medvének, hogy engedje megnyergelni, aki szelíden tűrte a nyerget a hátán, amíg Romedio Trentoba nem ért . Ere az epizódra emlékeznek egy fából készült szoborral, amely a Sanctuary diadalív bejáratánál van elhelyezve.
A Szent Romedio kultuszt hivatalosan is elismerte az egyház 1300-ban és a 15.században a Szent nevet adományozták.

mai Szent Romedio szentély számos művészeti alkotást őriz a 15., 16. és a 17. századból, összesen 5 templom követi egymást. Az első templomban "Madonna gyermekével", az " Utolsó vacsora " freskók láthatók,és egy sor angyallal és szentekkel. A freskókon gyakran ábrázolnak orvosokat az egyház és jelképeiként . A templom a San Michele oltár felett lévő oltárkép a tizenhatodik századból " Mihály arkangyal , aki öntött Lucifer a pokolban” ábrázolja.. A San Maggiore Romedio oltárképét St. Romedio és egy medve van pórázon, míg a falakon lévő freskók a tizenkét apostolt ábrázolják.

Szent Romedio vértanú ünnepet január 15 .-én tartják. A nyár folyamán a "Summer Romediana". napokon számos kulturális és zenei rendezvény helyszíne.
Autóval megközelíthető: Sanzeno településről induló keskeny kis aszfaltozott úton mintegy 1 km a kanyonban, amíg el nem éri a parkolót, innen a sziklás hegyoldalban kivájt ösvényen és lépcsőn lehet feljutni a zarándok helyre.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *