Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4691Szikla Fogadó Panzió

Kategória Panzió , Étterem

Kép album megtekintése

Cím 3324 Felsőtárkány, Fő út 313.
GPS koordináta N 47.983240,E 20.435782
Régiół Észak-Magyarország
Megye Heves

Internet:

http://sziklafogado.internettudakozo.hu/

e-mail:

Telefon:

+36 36 534-075

Megjegyzés:

Nyitva: egész évben

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2011-08-20 - Utolsó módosítás: 2011-10-24Felsőtárkány mindössze 6 km-re fekszik Egertől. A Szikla fogadó a felsőtárkányi tó mellett található, közvetlenül a Lilafüredre átvezető hegyi út kiindulásánál.
A szabadidő eltöltését szervezett és egyéni formában is biztosítja a település. A bakancsos turizmustól kezdve a hegyi kerékpározáson keresztül a lovaglásig lehetőségük van a településre látogatóknak a szabadidő kellemes eltöltésére és a pihenésre

A Szikla Fogadóban zuhanyzóval és televízióval felszerelt szobák, étterem várja a vendégeket. Programajánlatok: lovaglás, erdei kirándulás, erdei kisvasutazás, erdei iskola, borkóstolás, városnézés Egerben, szalonnasütési, bográcsozási lehetőség

20 fő fölötti csoportoknak disznóvágással egybekötött egész napos programot kínálnak, a helyi szokásoknak megfelelően. 80 személyes éttermük kiváló ételekkel, vad- és halkülönlegességekkel, remek egri borokkal és udvarias kiszolgálással áll a vendégek rendelkezésére. Éttermükben esküvők, rendezvények, illetve baráti találkozók lebonyolítását is vállalják. Hangulatos teraszukon akár 60 fős grill-partit, vagy más szabadtéri összejövetelt is tudnak rendezni - igény szerint.
Üdülési csekket, bankkártyát elfogadnak.


A Fogadó jó kiindulási pontja lehet a Bükkbe irányuló kirándulásoknak, túráknak (autóval, vagy gyalogosan). A Lilafüredre vezető főút kiinduló pontja is a Fogadónál kezdődik.
További kirándulási célpontok lehetnek például: Eger, Egerszalók, Lillafüred, Szilvásvárad, Miskolctapolca, stb.

A Kő-közi Tanösvény indító állomása Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partján, a BNPI Oktató- és Látogató Központja mellett található. A Szikla-forrást és a fölötte magasodó mészkősziklát, az alatta húzódó Kő-köz nevű sziklaszorost és a tavat fűzi fel egy sétára. A 800 méter hosszú tanösvényen 5 állomás található. Bejárásához, a jelenségek tanulmányozásához egy óra bőven elegendő. Útvonala: Felsőtárkány, Szikla-forrás, indítótábla - felsőtárkányi-tó - Szikla-forrás mészkősziklája, kilátópont - Kő-köz - Szikla-forrás.

A Barát-réti Tanösvény Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partjáról, a BNPI Oktató- és Látogató Központja mellől indul. z állomásokon lévő, vagy a közelükben megtekinthető természeti és kultúrtörténeti értékek leírását, a hozzájuk kapcsolódó ismereteket a Felsőtárkányi tanösvények (Eger, 2002) című kirándulásvezető füzetben olvashatjuk. A kiadvány a BNP Igazgatóságán szerezhető be (Eger, Sánc u. 6.) Szabadon látogatható!

A Felsőtárkány község északkeleti szélén lévő tó partjáról (a BNPI Oktató- és Látogató Központja mellől), illetve a volt Ifjúsági tábor (Park Hotel Táltos) mellől indul a Vár-hegyi Tanösvény.
Útvonala: Felsőtárkány, volt ifjúsági tábor parkolója, indítóállomás - Csák-Pilis-hegy - dolomitbánya - Dolomitbánya fölötti kilátópont, Vár-hegy nyerge - Vár-hegy, őskori földvár sánca - Várkúti Turistaház - Törökút, Kövesdi-kilátó - Kőbánya-lápa - Felsőtárkány, parkoló.


Felsőtárkányi Sziklaforrás Közhasznú Egyesület
Felsőtárkány, Fő út 101.
e-mail: sziklaforras@gmail.com
web: http://sziklaforras.hupont.hu/
Egyesületünk 2007 áprilisában alakult. Jelenlegi létszáma 20 fő.
Társaság folyamatosan szépíti és karbantartja a Tárkányi kistavat és környékét. Programjaikkal bekapcsolódnak a település életébe, színesebbé kívánják tenni a szabadidő helyi eltöltését. Az Egyesület a nyári időszakban horgászoktatást tart 14 év alatti gyerekeknek.

Felsőtárkányi Kisvasút a Wikipédia WEB lapján.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *