Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6872Eszterházy Kastély - Múzeum

Kategória Kastély , Múzeum , Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 9431 Fertőd, Joseph Haydn u. 2.
GPS koordináta N 47.621756,E 16.871533
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Győr-Moson-Sopron

Internet:

http://www.eszterhaza.hu/

e-mail:

info@eszterhaza.hu

Telefon:

+36 99 537-640

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2013-09-28 - Utolsó módosítás: 2018-12-301681-ben Esterházy Pál a császári adminisztráció elkobozta javakat megvette. 1720-ban Hg. Esterházy József irányításával megkezdődött az Esterházy kastély építése. Eszterháza neve először Miklós herceg levelében olvasható: "Schloss Eszterháza". (1766.) A fertődi Esterházy kastély-együttes XVII. századi kisebb főúri rezidencia épületeinek felhasználásával 1720-ban, majd mai formáját is elnyerve 1762-84 között épült, barokk, rokokó és copf stílusban. A több száz hektáros tájalakítással, kerttel és kerti építményekkel kialakított együttes építtetője herceg Esterházy (Fényes) Miklós (1714-1790), az ország első számú főura, az Esterházy hercegi majorátus feje.
A kastély parkja és a kapcsolódó táj a barokk kertművészet legérettebb magyarországi alkotása, s egyben a barokk tájformálás európai léptékkel mérve is nagyszabású, példaértékű megjelenése.


Javaslom még megismerésre az ausztriai Eisenstadtban lévő Eszterházy kastélyt is: a kastély Burgenland tartomány legjelentősebb kulturális emlékhelye és jelképe. A kastély története egy XIII. századi várra nyúlik vissza, amely 1694-ben került az Esterházy család tulajdonába. A birtokot I. Esterházy Pál herceg idején építették át barokk kastéllyá, amely ezt követően több mint 300 éven keresztül volt a hercegi család első számú rezidenciája és gazdasági központja.

Felújítás - megújulás.
"Közel négymilliárd forintból újulhat meg az Esterházy-kastély. Elsőként a dísztermet és a zenetermet restaurálják, de megszépül a kastély belső díszudvara is. A kastély együttes több évig tartó rekonstrukciója a Műemlékek Állami Gondnoksága vezetésével folyik, melynek kapcsán a központi épületet és a kastélyparkot helyreállítják, illetve a mára teljesen elpusztult operaházat újraépítik.

Beszámoló az uniós projektjeink fertődi és edelényi munkáiról (2010. ápr. 22.)
Az ország egyik legnagyobb örökség-turisztikai fejlesztése kezdődött az Fertődön az Esterházy-kastélyban. Több mint 1,3 milliárd forint uniós támogatással valósulhat meg Eszterháza, Közép-Európai Kulturális Központ I. fejlesztési üteme. A kivitelezési munkálatok 2009. augusztus 27-én kezdődtek el a belső díszlépcsőház, a Sala Terrena (nyári hűsölő) és a nyári ebédlő restaurálásával.
Szeptember 21-től restaurátorok dolgoznak a zeneteremben és a díszteremben is. Az I. fejlesztési ütem során 2011-ig fokozatosan megújulnak a déli nagy park felőli homlokzatok, rekonstruálják a bábszínház tetejét és egy parkoló is megépítésre kerül.
A munkálatok alatt folyamatosan látogató marad a műemlék együttes.
A projekt I. fejlesztési üteme a tervek szerint 2011-ben zárul. Az 1.6 milliárd forintos beruházást a kormány 2007 novemberében kiemelt projektként nevesítette, amely lehetőséget teremtett arra, hogy 90 százalékban uniós forrásból újulhasson meg az Európa-hírű egyedi műemlék. A most induló helyreállítási-fejlesztési projekt első ütemét követi a fejlesztés második üteme 2,4 milliárd forintos keretben. Ennek során a többi között tovább bővül a felújított épületek száma és a kastélypark egy része, valamint a két kamarakert is megújulhat.
Fogadóközpont épül, amely egyrészt kiszolgálja a kastélyba és a világörökségi területre érkezőket, valamint a régió turisztikai központja lesz. A második ütem megvalósulása után az Esterházy-kastély európai színvonalú központjává válik a Fertő-táj világörökségi területnek.A fertődi Esterházy Kastély díszudvarában kávézót nyitottak.
Az ESTERHÁZY KÁVÉZÓBAN páratlan műemléki környezetben kávékülönlegességekkel, házi süteményekkel várják a Fertő partra látogató Vendégeket!
Vendéglátó: Tornácos Panzió és Étterem, Hospely család.
Eszterházy kávézó.
9431 Fertőd, Joseph Haydn u.2
Esterházy kastély (belső díszudvar)
Telefon: +36 30 9372 339
Honlap: www.esterhazykavezo.hu
E-mail: info@esterhazykavezo.hu
Nyári nyitva tartás: 10.00-20.00-ig (hétfő szünnap)


Forrás: http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/szallasok_a_fertdi_esterhazy_kastelyban
Fertődön az Esterházy-kastély történelmi falai között is megszállhatnak látogatóink. A különleges gondossággal, a történelmi hangulatukat megőrizve felújított és berendezett lakosztályok és szobák kuriózumát az adja, hogy átélhető milyen lehetett egykor az uralkodói pompával megépített kastélyban vendégeskedni.

A napjaikban múzeumként működő kastély körüli hatalmas parkban kiadós sétára indulhatnak a vendégeink, akik az egykori nemesi testőrség lakhelyeként szolgáló Gránátos házakban étkezhetnek, míg a kastély belső udvarában kialakított kávézóban megízlelhetik a hajdani főúrról elnevezett Esterházy tortát is. Bővebb információ: 99/ 537-640, 20/400-1350, hotel@mag.hu.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *