Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3318Batthyány-(Strattmann) - (Zathureczky) - (Gyömörey) kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 9551 Mesteri-Intaháza, Dózsa Gy. U. 33.
GPS koordináta N 47.229201,E 17.089888
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Vas

Internet:

http://www.korhazcelldomolk.hu/szoci.html

e-mail:

Telefon:

+36 (95) 445-070

Megjegyzés:

Kemenesaljai Egyesített Kórház

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2011-12-15 - Látogatás dátuma: 2013-04-29 - Utolsó módosítás: 2019-03-28Idézet az "Aranyketrec" WEB lapról (Pszihiátriai Intézet):
Intaháza, korábban Intapuszta, még korábban Inta közigazgatásilag Mesteri községhez tartozó, külterületi település. Inta területén Dr. Holéczy Zoltán amatőr régész végzett ásatásokat 1939 és 1941 nyarán, melynek anyaga a Nemzeti Múzeumban található.

Az intapusztai kastély utolsó tulajdonosa Dr. Batthyány-Strattman László herceg, ki hatalmas vagyona kétharmad részét karitativ célokra, a szegények gyógyítására forditotta, és fáradhatatlan gyógyitó tevékenységet végzett maga is. " Az intaházai kastély nagyon szerény épitmény, timpanonján mégis mindent túlélve, világégéssel,országpusztulással és megdermedt eszmékkel dacolva ott diszeleg ma is a cimere a családi jelmondattal: Fidelitate et for Titudine . Ezért is boldog lenne, ha látná, hogy ott a magyar társadalom szegényei, a társadalomból kiszakitottak, elmebetegek és az önszenvedélyek fáradt rabjai találtak segélynyujtó kézre, szeretetre / melynek hiánya éppen a betegségük egyik okozója / emberi szóra, gyógyitó közösségre és jövendőmegvilágitó fényre.... mely gyógyitó munka ma is folyik a Batthány-Strattman cimer alatt. " / Dr. Kiss-Vámosi József /

A gyógyintézet történetét 1952.szeptember 8.-tól számitjuk, ekkor érkezett Intapusztára Dr. Benedek István, és elkövetkezett ezzel egy olyan korszak, mely az általa irt " Aranyketrec " könyvből vált ismertté, és a Terápiás Közösség Pszichiátriai Forradalmának hazai előszele volt. A Terápiás Közösséget Magyarországon Dr. Kiss-Vámosi József főorvos honosította meg és Intaháza ennek a legnevezetesebb modellje volt Európa szerte. Intaháza a művészeti terápiák gazdag tárházává vált az idők folyamán, mely egyben a Magyar Zeneterápiás Egyesület bölcsője is volt.

002. őszén ünnepeltük az Intézetünk fennállásának 50. éves évfordulóját, melyen részt vett a pszichiátria több jeles magyarországi képviselője is. Családias hangulatú összejövetelen emlékeztünk a volt kollégákkal együtt az " Aranyketrec "-ben töltött évekről és élményeinkről.


Az intézmény a "Kemenesaljai Egyesített Kórház Celldömölk"-höz tartozik.
Az intaházai részleg az egész megyéből fogad pácienseket - aktív kezelésen már átesett, de még nem szocializálható betegeket épp úgy, mint szenvedélybetegségek miatt kezelésre szorulókat. Az intézmény erősségeként ismert munkaterápiás részlegek (kertészet, nyomda, könyvkötészet, bábműhely) mellett a szabadidő kultúrált eltöltése is biztosított: különböző klubtermek és tartalmas programok állnak a betegek rendelkezésére, akik létrehozták saját önkormányzatukat, szabályzatban rögzítették jogaikat és kötelességeiket.
Az intézet maga egy gyönyörű ősparkban van, igen jó mikroklímával, amely biztosítja a teljes pihenést, megnyugvást. A betegek mindennapos gondjainak, szociális ügyeinek intézésében is segítséget nyújtanak, így támogatva visszailleszkedésüket a "civil" társadalomba.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *