Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1585

Hotel Dvorac Gjalski és Étterem

Kategória Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 49210 Zabok, Gredice Zabočke 7.
GPS koordináta N 46.026469,E 15.906693
Régió Zagorje
Megye

Internet

http://www.dvorac-gjalski.hr/

e-mail

gjalski@dvorac-gjalski.hr

Telefon

+385 49 201 100

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-01-15 - Látogatás dátuma: 2012-01-14 - Utolsó módosítás: 2016-04-01Gredice Zabockében, a Hrvatsko Zagorje régió központjában álló Hotel Castle Gjalski közel van a zágrábi autópályához - a város 20 perc alatt érhető el autóval. Ez kényelmes hellyé teszi azok számára, akik csak áthaladnak a területen, és azok számára is, akik lazítani és Zagorje festői dombjainak megcsodálására vágynak és szeretnék a környéket részletesen megismerni.
Az épület, az úttól feljebb, jól látható helyen, egy kis emelkedő tetején áll, magas nyárfák, hatalmas gesztenyefák, és impozáns fenyők társaságában. A kastély bejárata előtt hatalmas terasz van kialakítva, amely nyáron nagyméretű ernyők árnyékában biztosítja a kellemes környezetet a vendégek részére, látványkonyhával.

A Hotel Castle Gjalski XIX. század elejéről (elődje a 16. századból való) származó kúria épületben került kialakításra, amely egy jól ismert horvát íróról kapta nevét, akinek szintén birtokában állt az épület. A szállodába belépve érezni a hely hangulatát, amely időben visszarepíti a vendéget a történelmi múltba.

Az épület kívülről egyszerű, szolid épületnek látszik, belül viszont az elegancia és a nyugalom jellemzi, különös atmoszférát biztosít a hagyomány és a történelmi múlt.A Castle Gjalski egész fényűző enteriőrje egyedi üdülési élményt nyújt, a hálószobák pedig jó éjszakai alvást garantálnak. Három multifunkcionális konferenciaterem is biztosított, míg az exkluzív étteremben ízletes horvát konyhát kóstolhatnak a vendégek, az étterem önállóan is igénybe vehető.Az igen profi személyzet udvariasan és boldogan teljesíti minden kívánságát, természetesen bankkártyás fizetés lehetséges.

A kúria épületének története (forrás: http://www.dvorac-gjalski.hr/en/history.asp)
A kúria története a 16. századra nyúlik vissza.
A legősibb tulajdonos a Gubaševečki család volt, a falu is róluk kapta a nevét: Gubaševo. A család a nemesi ragját a 16. század elején kapa, számos prominens személy származott a családból (tisztviselők, bírók, kancellár, több dékánt, a zagrábi közigazgatáshoz). A Kúria elődje egy fából épített épület volt a család birtokán.
A következő tulajdonos a 19. század elején a Komarony család lett, legismertebb tagja Zsigmond Komarony tanácsadó volt a Horvátország királyságban, a horvát-magyar országgyűlésben.

1813-ban Matija Babić lett a kúria új tulajdonosa. Fia Tito Babić, akinek számos nagy irodája volt Zágráb-ban, örökölte a birtokot. Titonak négy fia és három lánya volt.

A kúria és a bírtok leghíresebb tulajdonosa örökség útján jutott a kúriához: Ljubo Babić híres horvát író volt, aki Ksaver Sándor Đalski írói álnév alatt vált híressé, itt született a birtokon (Gjalski-n) 1854-ben, és ott is halt meg 1935-ben. Gjalski-n töltötte boldog gyermekkorát, körülvéve a családja gazdag könyvtárával. Magántanárok tanították és vezették be a világ irodalomba őt éves korában. Hamarosan megmutatkozott írói tehetsége. Tanulmányait Varaždin (Varazsd) folytatta, megismerkedik a római joggal, a Zágrábi és a Bécsi Egyetemeken.
Miután megszerezte diplomáját, köztisztviselőként több városban tartott fenn irodát: Koprivnica, Osijek, Pakrac, Sid, Sisak, Rijeka és Zágráb.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *