Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3171Püspöki kastély Arborétum - Püspökszentlászló

Kategória Arborétum

Kép album megtekintése

Cím 7694 Püspökszentlászló
GPS koordináta N 46.190616,E 18.366734
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

http://www.puspokszentlaszloiarboretum.hu/

e-mail:

mecsekszive@gmail.com

Telefon:

+36 30 / 856 5321

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-10-08 - Látogatás dátuma: 2017-10-21 - Utolsó módosítás: 2017-11-03Saját vélemény (2017):
A kastély 2015-ben került felújításra, de ennek célja elsődlegesen nem a turizmus szolgálata, hanem kastély és a vele egybeépült templom műemlék épületének helyreállítása, megőrzése, felújítása volt, mely az idők folyamán a pusztulás szélére került. Megújítása során a kastély továbbra is élő helyszíne a Pécsi Egyházmegyének, s Püspök atya szándéka szerint lelkigyakorlatok színtere, a csendesség és az elvonulás helyszíne, az atyák és más egyházi személyek alkotómunkájának háttérbázisa.

Az Arborétum ingyenesen, nyitva tartási időben szabadon látogatható, a kastély csak vezetéssel, kérem informálódjanak a WEB lapon.
Köszönjük szépen a látogatási lehetőséget és a kastély vezetéses megismerési lehetőségét.

2016. május 3. kedd 09:55
A nemrég felújított püspökszentlászlói kastély, a hozzá tartozó arborétum és a zarándokszállás is megnyitotta kapuit a látogatók és zarándokok előtt május 1-jén.
http://www.magyarkurir.hu/hirek/majus-elsejetol-latogathato-puspokszentlaszloi-kastely-es-arboretum

Hosszúheténytől északra egy kies völgyön áthaladva, és a Hetyey-forrás patakját keresztezve közelíthetjük meg az erdőben megbújó egyutcás apró falut, az arborétumot és az itt álló egyházi épületeket: a haranglábat, a templomot és a nyári püspöki kastélyt.

A Püspökszentlászlói Arborétum területileg a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet része, mely védett területeinek nagysága: 9361 hektár, ebből fokozottan védett 1180 hektár. A Mecsek legmagasabb pontjának, a Zengőnek a lábánál elterülő Püspökszentlászlói Arborétum több száz éves múltra tekint vissza. Eszterházy Pál püspök 1727-ben építtette fel itt kastélyát, mely ma is nagymértékben járul hozzá a terület értékeihez. E kastély mellett a területen lévő park növényzetének gazdagsága és szépsége tette lehetővé az Arborétum történelmi és kulturális jelentőségének erősödését az évszázadok során.

Az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2011 között történő megvalósulás segítségével lehetővé vált, hogy az Arborétum részlegesen megújuljon. A Püspökszentlászlói Arborétum és Oktatási Központ kialakítása című projekt tevékenységei építési és vízrendezési, erdészeti és kertészeti, valamint oktatási és marketing elemeket tartalmaztak.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *