Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1598

Városháza - Szabadka

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím Szabadka (Subotica)
GPS koordináta N 46.099921,E 19.664309
Régió Vajdaság
Megye

Internet

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2012-10-23 - Látogatás dátuma: 2012-10-22 - Utolsó módosítás: 2015-02-10A város szimbóluma. Komor Jakab tervezte a magyar szecesszió jegyében számos népi motívumot felhasználva.
Az épületet fafaragások, kovácsolt vas elemek, illetve Zsolnay kerámiák díszítik. Az épület tornya kilátóként, nyugati szárnya Városi Múzeumként szolgál. Az épület legjelentősebb terme, a nagyterem festett üvegablakokkal rendelkezik, melyek a magyar királyokat és uralkodókat mutatják be. A díszlépcsőház különösen szép látvány, ólomüveg ablakaival.


2012.10.22 (hétfő) éltünk a Zsinagóga Látogatóközpont nyújtotta komplex szolgáltatással, ellátogattunk Szabadkára.
Elfogadtuk László ajánlatát, magyar nyelvű vezetéssel megnéztük a Zsinagógát, a Városházát és kaptunk egy "Paloták városnéző" sétát, mindez 3 órás program volt, négyen voltunk, így a minimális létszámhoz (5 személyre) kötött programonkénti 1.500 forintot, azaz összesen 4.500 forintot fizettünk.
Udvarias, kedves, hozzáértő vezetésben és élményekkel teli városnézésben volt részünk, ez úton is köszönjük Lászlónak és Dórának.


A szabadkai Zsinagógában működik egy Látogatóközpont, írtam egy információ kérő e-mailt, és az alábbi választ kaptam (info@zsinagoga.com):
Szombaton 10 és 14 óra között a zsinagóga nyitva van. Egyéb esetben az alsó cenzus 5 belépőjegy, vagyis 1 és 5 látogató között összesen 1500 forint. A belépőjegyek 1oo dinár vagy 3oo forint per fő. Ugyanilyen árakkal dolgozik a múzeum (szabadkai szecessziós kiállítás van), városháza vezetéssel:díszlépcsőház, nagyterem és ha jó idő van a városháza tornyában levő kilátót is tudom ajánlani. Van vezető, aki a kívánságuk szerint vagy belvárosi paloták sétát vagy Kosztolányi és Csáth szabadkai emlékei sétát tud vezetni. A sétának is 5 belépőjegy az alsó cenzusa, a múzeum, városháza, kilátóban nincs min fő, azzal, hogy a kilátó minden nap 12 órakor van.  Szabadkán lehet forintot váltani a pénzváltóban (jobb az árfolyam, mint ha otthon vált forintot euróra, majd azt szerb dínárra). A múzeum és a városháza csak dinárban fizethető, a zsinagóga és séta forintban és dinárban is.
Mindenhol biztosítani tudjuk a magyar nyelvű vezetést.

Amennyiben szállás vagy étkezés érdekli, abban is tudunk segíteni.
Tisztelettel, Negyela László Márk

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *