Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 334Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca

Kategória Látogatóközpont , Múzeum , Tanösvény

Kép album megtekintése

Cím 7843 Szaporca
GPS koordináta N 45.80049,E 18.09846
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

http://odlk.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2018-01-17 - Látogatás dátuma: 2016-09-30 - Utolsó módosítás: 2019-04-28Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és változatos programokkal várja a közönséget, amelyekről honlapunk menüpontjaira kattintva tájékozódhatnak.

Tanösvények
Az Ős-Dráva Látogatóközpont három különböző hosszúságú tanösvényén a látogatók sok élményt és ismeretet szerezhetnek, felfedezhetik a Dráva természeti értékeit, a hagyományos gazdálkodás világát, de mindezeken túl az Ős-Dráva program megismerésére is lehetőségük nyílik. A tanösvények egyénileg vagy szakvezetéssel járhatóak végig. Mindezen túl, számos tematikus program is kérhető a tanösvényekre, például madármegfigyelés és madárgyűrűzési bemutató, természetfotózás, vagy éjszakai túra, melyen az aranysakál üvöltését is lehet hallani.

A Hagyományos gazdálkodás tanösvényen az állattartás, a rétgazdálkodás, a gyümölcstermesztés, a méhészkedés, a kosárfonás, a fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközei és szakmai fortélyai ismerhetők meg. Lehetőség van kézbe venni, kipróbálni az útvonal mentén kihelyezett tárgyakat, eszközöket. A látogatók megtapasztalhatják, miként hasznosították őseink a természet adományait fenntartható módszerekkel, harmóniában környezetükkel. A tanösvény végén található majorban a térségre jellemző régi magyar háziállatokat – szürkemarhákat, mangalica sertéseket, racka juhokat és ősi magyar baromfifajtákat – lehet szemügyre venni.

A tanösvény hossza: 900 m
Állomások száma: 11
Szolgáltatások, felszereltség: vezető füzet (magyar, angol, német, horvát nyelven), szakvezetés, MP3, mobilapplikáció (magyar, angol, német horvát nyelven)

Amit még nem láttunk:
Ős-Dráva tanösvényen megismerhető a régi tájhasználat, a folyószabályozás, valamint a rehabilitáció és a revitalizáció lehetőségei.

A Dráva élővilága tanösvény a terület változatos és különleges élővilágába engedi bepillantani az érdeklődőket a nyílt vízfelületektől a part menti mocsaras területeken át a színpompás vadvirágokkal borított fás legelőkig.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *