Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 348Judit panzió, Hajós - Pincefalu

Kategória Étterem , Panzió , Borozó

Kép album megtekintése

Cím 6344 Hajós - Pincefalu, Borbíró sor 1-3.
GPS koordináta N 46.384963,E 19.150425
Régiół Dél-Alföld
Megye Bács-Kiskun

Internet:

http://www.juditpanzio.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2018-08-02 - Látogatás dátuma: 2017-03-11 - Utolsó módosítás: 2019-11-15A pincefaluról annyit szeretnénk elmondani, hogy a világon egyedülálló összefüggő 21 utcából és több mint 1300 présházból csak a bornak épült falu. Ennek a pincefalunak a centrumában található a Judit panzió Étterem és és Borozó (borkatakomba) mely két szint mélyen van a löszházba. Az első szinten vannak a hagyományos boroshordók. A másodikon pedig a palackos borok és a borkóstoló boxok.
A sarkon lévő első épület földszintjén pedig az Étterem.

Amikor beértünk a pincefaluba és elhaladtunk a panzió előtt, rögtön szembetűnt a felírat egy táblán: Pacal. Ezt az ételt bármikor és bárhol ha meglátom hirdetni, akkor ilyen helyre nyugodt szívvel térek be.

Betérve a Judit Panzióba, kellemes kinézet fogadott bennünket, tiszta, jó állapotban lévő étterembe léptünk, helyet kaptunk. Tisztaság, az asztalokon élő virág. Már korábban szembeötlött számomra, hogy itt Pacal Pörkölt-et tartanak (na ezért is esett erre a választásom), étlapról választottunk, gyors, udvarias kiszolgálásban volt részünk, szolid árakkal, készpénzes fizetéssel.

*************************************
"Egy falu, ahol csak a bor lakik, de Ön mindig szívesen látott vendég" - Hajós - Pincefalu
Hajós Magyarország déli részén, Kalocsától 20 km-re fekszik, mely az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Lakói 85%-ban svábok. A török uralom után Kalocsa érseke Gróf Csáki Imre Németországból több turnusban telepített ide családokat. Az ideérkezők kihasználták az "új haza" adta lehetőségeket.
A falutól kb. 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba borospincéket vájtak. A pincék átlagosan 20-70 méter hosszúak, a hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius-fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük. Az Európában egyedülálló pincefalu 24 utcából és 1200 pincéből áll. Hangulatos utcáiban sétálva lehetőség van pincelátogatásra és a pincében érlelődő borok kóstolására.

A híres villányi borvidéken, Villány tőszomszédságában található a szintén világhírű, festői látványt nyújtó három szintes pincefalu. Itt néhány tucat pinceépület található. Ezzel szemben a Hajós Pincefalu több mint ezer pincével büszkélkedhet, csak a kacskaringós, zegzugos utcák száma több tucat a dimbes-dombos pincefaluban. Távol áll tőlünk a szándék hogy hasonlítgassuk a két pincefalut, de az tény hogy Hajós egy egészen más lépték, akár egész napot is el lehet tölteni a pincék között sétálgatva, de akár több napos programot, kikapcsolódási lehetőséget is biztosít.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *