Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 174Utazás Európában, Fedezzük fel az Alpok rejtett szépségeit

Kategória Utazás , Barangolás , Kirándulás

Kép album megtekintése

Cím
GPS koordináta N ,E - nem pontos!
Régiół
Megye

Internet:

https://europaihataroknelkul.cafeblog.hu/2019/05/26/utazas-europaban-fedezzuk-fel/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2019-05-25 - Látogatás dátuma: 2019-05-25 - Utolsó módosítás: 2019-05-31Ma egy picike EURÓPA-i szabadságra vágytam, nyugodt autózásra (900 km), hátha hétfőtől már nem lesz lehetőség, a mocsokba süllyedő, hanyatló nyugatra autózni. Gondolok itt arra, hogy, ha lezárnák a határokat tőlünk nyugatabbra, mert annyira megutálnának minket, magyarokat.

A videók sorrendjébe tettem egy csavart, először egy Burgenland-i úti-videóval kezdek, oka: látványos hanyatló Európa útjai, települései mennyiben különböznek az itthon látottaktól.

eredetileg úti-célként két helyszínt néztem ki:
Lakitelek Tőserdő – a Maros-Körös Nemzeti Park nyílt napja és
Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont.
Az elsőt (Lakitelek) én magam töröltem, nyílt nap, tömeg, rendezvényekkel, inkább mégse, no meg keletre a meteorológia zápor-zivatart jósolt. A Szaporca-t a feleségem törölte, mondván, napokig esett, a tanösvényeken sár van, ahol csak gumicsizmával lenne célszerű megjelenni, gumi csizmánk pedig nincs. Na ekkor veszett el a mai úti-cél, akkor hová menjünk. Feleségem kérdezi, milyen az idő Ausztriában? Bekapcsoltam a TV-t, ez egy Smart-TV és van benne egy Applikáció, amin a “Feratel Panorama TV” élő kamera-itt lehet megnézni. Megnéztem Burgenland, Alsó-Ausztria és Steiermark a határhoz közeli részeit, napsütés, de előfordulhat zápor Alsó-Ausztria területén a hegyekben.

Megszületett a döntés, akkor irány Ausztria, előszedtem elmentett lehetséges “bakancslistám”-at és kikerestem belőle egy helyet, amit jó lenne élőben látni.

Mivel messze van, így ott nézelődéssel eltölteni nincs lehetőség 1 napos túraként, de arra biztosan elegendő, hogy megnézzük érdemes-e számunkra ide ellátogatni több napos progamként. Ez a hely a Hochkar (https://kirandulo.reblog.hu/a-felelem-hidja-var-a-turautak-edenkertjeben—hochkar) és az Erlebniswelt Mendlingtal (https://kirandulo.cafeblog.hu/2019/01/03/fausztatok-utja-a-legsokoldalubb-szurdok/). A Google térképen már korábban kinéztem ezt a két helyet, egymás mellett van, tehát egy utazással elérhető. Kilométerben és utazási időben nincs a szomszédban, de ismerve a lehetőségeimet, belefér 900 km 1 napba, amit meg lehet tenni 11,5 óra alatt.

A döntés megszületett, indulás Ausztriába. Ide (bármelyik részre) szívesen utazom bármikor, amikor átlépem a határt, a nyugalom érzése fantasztikus, a “Kék az ég, Zöld a fű” érzés pedig ezt csak megerősíti, az utak minősége nem összevethető a magyar útviszonyokkal, a közlekedési morál pedig …., ezt csak az tudja értékelni, aki már autózott Ausztriába, persze a nagyárosok, különösen Bécs kilógnak a sorból, no meg az A4 – A1 autópálya sem a legszuperebb, a rengeteg “migráns” közlekedő miatt. szombat lévén, kamion forgalom minimális a hétvégeken, ez könnyebbé és elviselhetőbbé teszik az autópályákon való autózást.

Minél hamarabb szerettem volna eljutni az úti-célunkhoz, hogy maradjon idő körülnézni, így az odautat autópályákon terveztettem a WAZE alkalmazással, bejegyezve az osztrák országos matrica megvételét (Bábolna-i OMV benzinkútnál veszem meg), így, ha Hegyeshaalom felé mennénk, akkor 4,5 óra lett volna, viszont a Hegyeshalom határátkelőt kifelé a határellenőrzés miatt el szoktam kerülni, így Győrig az M1, utána az M85/M86, majd Soproni határátkelés az osztrák oldalon A3, A2, A21, és A1 autópályák lettek az útvonalak, így az úti-célig Lessing, 5,5 óra lett.

Az autópályák mentén egyre szaporodnak az új parkoló típusúak (Assfinang), nagy befogadó képesség, tisztaság, kávé és ital automaták, több alkalmas hely.

Bécset az A21-esen kerültük el, utána az A1-en folytattuk utunkat, Ybbs an der Donau-nál hagytuk el az A1-et és a 25.sz. főúton folytattuk az utazást. Meg sem álltunk Lassing-ig.

Útközben keresztül autóztunk Gaming településen. Korábban már jártunk itt: Gaming Kartause kolostor és Kastélyhotel. A Charterhouse egész évben látogatható. Rendszeres tárlatvezetések vannak (regisztráció nélkül) májustól – októberig naponta 11 óra és 15 óra, ezen kívüli időpontban előre egyeztetett módon bármikor.

Az élményvölgy keleti végében nagy méretű parkoló (ingyenes) áll rendelkezésre, ahol a kiránduló leteheti az autóját. A parkoló végében egy kis ház, benne WC (külön Női és Férfi), na és ha belépsz, jön a meglepi: Fűtés (télre, meleg-víz bojler, a csapból meleg-víz folyik, tisztaság, WC papírok, kéztörlő papír.

Miután megnéztük a szurdok másik végét, még belefért az időnkbe, hogy felautózzunk a Hochkar Alpenstraßen a felső parkolóhoz és körülnézzünk, egy nyári kirándulási lehetőség tervezéséhez. Ide érdemes nyáron visszatérni, de ehhez ugyan csak itt kell megszállni néhány napra.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *