Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4241Wéber Kastély (Bagolyvár)

Kategória Kastély , Nem látogatható, Elhagyott (romos) épület

Kép album megtekintése

Cím Helvécia, Gazdasági düllő 11.
GPS koordináta N 46.854725,E 19.618372 - nem pontos!
Régiół Dél-Alföld
Megye Bács-Kiskun

Internet:

http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=2186

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

A Google térképen nem tudtam azonosítani az épületet.

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2011-12-19*** Műemlék ***
Itt alakította ki újonnan telepített szőlőbirtokának, a Kecskeméti Szőlőtelepítő Társulat Rt.-nek központját.
Weber Ede, svájci származású földbírtokos, 1905-ben építette (építész: Székely Ödön) a vasútállomás közelében a a Triseszt mellett álló Miremáre kastély mintájára, neoromantikus stílusú új lakóházát és alatta hatalmas pincét, valamint présházat építtetett.

1898-tól többször eladtak többszáz holdat. Magát a szőlőtelepet 1911-ben az Országos Földhitelintézet vásárolta meg. Az általuk alapított részvénytársaság részvényeit egy gyöngyösi érdekeltség szerezte meg.

Az államosítást követően 1945-ben a Helvética Szőlőtermelő Rt. lett a kastély tulajdonosa, amit a Helvéciai Állami Gazdaság követett. A kastély mögötti területen új feldolgozó üzem épült. Az állami gazdaság folytatta a gazdálkodást, sőt kastély rajza az Állami Gazdaság termékeinek cimkéjére is felkerült.


Az ingatlan eladó (?), a dátumot nem tudtam megállapítani.
Forrás: http://www.ingatlanbazar.hu/HU/Helvecia-Kecskemet-kornyeke-uzleti-ingatlan-7136-m2-39900000-Ft/5330967
Ára: 39.900.000 Ft
"Kecskeméttől 10 percre, Helvécián eladó egy 7136 nm-es kivett üzem övezeti besorolású ipari ingatlan, a ballószögi fürdő közelében, jól megközelíthető helyen. Magasfeszültség, gáz a telekhatáron van, saját trafóházzal rendelkezik az ingatlan, nagy vízhozamú fúrott kút látja el a jelenleg is ipari, termelő tevékenységet folytató üzemet. Az ingatlan felújításra szorul.Az eredetileg a század elején épült ingatlant Wéber Ede álmodta, és építtette meg, aki annak idején Helvéciára telepeseket hozott, és biztosított megélhetést a szőlőművelésből, borászatból. Egy svájci kastély mintájára épült lakóház alatt hatalmas borospince van, présházat üzemeltettek, ma ipari, gazdasági tevékenységre szintén alkalmas az ingatlan, de ha Ön elengedi a fantáziáját, akár egyedi hangulatú vendéglátó egységé is átalakítható lenne ez az ingatlan. "


Hogy mik vannak!, http://www.aranykor.hu
Ahogy keresgéltem a Google térképen a kastélyt, feltűnt a közelben lévő (Ballószög) település határában lévő, a pusztaság közepén egy szabályosnak tűnő ingatlanra, rákerestem és ezt találtam:

"Kecskeméttől mintegy 8 km-re található fürdő 2005. január 5-én nyitotta meg kapuit vendégei számára. A fürdő rendkívűl igényes és mediterrán kialakítású, egy igazi nyugalom sziget! A belépőjegy árában foglaltatik a teniszpálya, a pihenőágyak, a medencék, a gőzkabin és a szaunák használata. Közkedvelt programunk a minden szerdán és vasárnap délelőtt megtartott bébiúszásunk (info:Vancskó Cecília +36-30-2795-722). A bébiúszásra csak a szülői belépőket kell megfizetni, a program ingyenes. Nyugdíjas vendégeinknek kedden és csütörtökön délelőtt van lehetőségük kedvezményes belépőre. Ha fürdőről képeket szeretnének látni, akkor ezt a galéria fülre kattintva megtehetik.

Az ingatlan egyben Aranykor Időskorúak Otthonát. Egy olyan intézményt, amely Magyarországon szinte egyedülállóan magas színvonalat, kényelmet biztosít. Alapítvány működteti, melynek feladata, hogy az Otthonban élő vagy csak bizonyos időt eltöltő időskorú emberek részére minél szélesebb körű gondoskodást nyújtson, illetve a hozzáforduló és rászoruló idősek szociális – egészségügyi támogatása is fontos szerepet kap."Közelben lévő nevezetesség:
http://turaindex.hu/celpont/gero-udvarhaz

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *