Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2269Wernberg kastély, Kolostor, Panzió

Kategória Kastély , Kolostor , Panzió

Kép album megtekintése

A bemutató oldal PDF formátumban (album lapként) itt nézheto meg!

Cím 9241 Wernberg, Klosterweg 2.
GPS koordináta N 46.621147,E 13.930524
Régiół Dél-Ausztria
Megye Kärnten

Internet:

http://www.klosterwernberg.at

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2013-04-13 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2013-04-13Wernberg kastély Villachtól keletre, egy dombtetőn áll, amely az idők során többször átalakításra került, ma a kastély, a Missziós Nővérek Rend kolostora (a Precious Blood).
A Missziós Nővérek (a Precious Blood) egy katolikus női rend, melyet 1885-ben alapított az osztrák Trappistenabt Francis Pfanner, aki Dél-Afrikából származott.
1938-ban a nővérek - akiknek a száma nőtt - létrehoztak egy mai is működő mezőgazdaságot.
Wernberg, egy régi kastély és kolostor, amely egyesíti a történelmet, a kultúrát és az egyszerűséget.

A település már az ókorban lakott volt, amit igazolnak az épületek feltárása során talált római domborművek.
A település legrégebbi dokumentált említése 1170/1180 körülre tehető, amelyben a Szent Pál kolostort említik mint Burg Sternberg (Sternberc). A kastély először 1227-ben keletkezett dokumentumban szerepel.

A kastély háromemeletes reneszánsz épület, melynek három szárnya van, a belső udvara felől kétszintes tornácsorok vannak körben. Az árkádok egy részét zárttá tették (befalazták, illetve beablakozták). A kastély négy sarkát egy-egy masszív torony zárja, kiugorva a fal síkjából, az északnyugati toronynál van a Vártemplom.

Az északi kapu 1575-ből, a keleti barokk bejárat felett 1755-ös évszám szerepel, mögötte kettős lépcsőház épült. A lépcsők elülső falán 1576 felirat van elhelyezve. Az udvaron van sichein öntözés vályú amely körülbelül 1575-ben létesült. A nyugati falon az udvari ajtó feletti freskón bibliai verseket mutatnak be, melyek a 17.századból valók.
Az eredeti déli szárny 1963-ban megszűnt és helyébe a következő években 1969-1971 egy egyszerű épületrészt építettek.

A vártemplom Szent Katalinnak van felszentelve. A homlokzatot pilaszter, és stukkó indák díszítik. Bejárata felett Krisztus áldása van ábrázolva, 1575-ből. A négy jochige gyülekezeti teremben osztott stukkó pilaszter. A mennyezet lapos. A második emelet 1964-ben készült, az álmennyezet lapos. Az ablakok téglalap alakúak.
A belsőt stukkó díszítés borítja, a Wessobrunn iskola képviselőjeként, a freskó díszítések a karintiai Josef Ferdinand Fromiller festő munkája és 1730/1740 közötti időszakban készült. Közepén a mennyezeten egy kupola látható. Nyugatra a Nagyboldogasszony látható, keleten 3 nőalak. A főoltáron öt festmény látható, közepén egy faragott feszület áll 1964-ből. A két oldalsó oltár freskói a 20. század második feléből származnak. A főoltárnál lévő asztalon barokk tabernákulum és angyalok vannak.

Kérésre, vezetett túrák, a monostor, a templom és a mezőgazdaság bemutatásával. Mind a kis és nagy csoportokat is szívesen látják, előzetes telefonos egyeztetés alapján állítják össze a személyre szabott túrákat.
Kapcsolat és előzetes egyeztetés:
Sr. Monika Maria Pfaffenlehner
Tel.: +43 (0) 4252/ 2216 , Mobil: +43 (0) 676 87727064
gaeste-bildungshaus@klosterwernberg.at

Az új kezdete
Csodával határos módon a kastély és környéke érintetlenül maradt az 1945-ös légitámadások során. A második világháború után kezdődött el az újjáépítés és a további felújítások Ma a Wernberg kastély szolgálja Missziós Nővérek Rend (a Precious Blood)-ot, mint egy kolostor, oktatás és a vendégház.

Kolostor mint Vendégház
A Vendégházban kényelmes szállást kínálnak: egyéneknek, pároknak és családoknak, valamint csoportok számára.
Az ellátáshoz az alapanyagot a saját házi mezőgazdaság biztosítja.

A vendégház a Wernberg kolostor főépületében van, ahol élvezheti a nyaralást holisztikus környezetben, engedje el magát és élvezze a nyugalmat, a szerzetesi vendéglátást.
Wernberg kolostor, a Karavanke és Júlia-Alpok déli, a Nock-hegység északi részén fekszik, Karintiában. Közvetlen közelben számtalan lehetőséget kínál a természet szépségének megismerésére, mint a nyári, mint a téli időszakban. Az idilli környezetben sok helyen lehetséges a túrázás, hegymászás, úszás, vízi sportok, kerékpározás, síelés, sífutás és korcsolyázás és közelben vannak a karintiai tavak is.

Az oktatási központ számos eseménynek ad helyszínt egyének, párok, családok, idősek és ifjúsági csoportok számára egyaránt: külső tanfolyamok, konferenciák, szemináriumok, kórus hét és csoportos rendezvények formájában.
Gazdag portfoliót kínálnak különleges lelki gyakorlatok lehetőséggel, hogy megismerkedjenek a szerzetesi élettel, meditációs és böjt tanfolyamok az Ön egészségéért.
Lakomák és ünnepségek helyszíneként: céges és családi ünnepségek megtartásához.
Vendégszobák a Wernberg kolostor területén, négy emeleten kényelmes szobákat kínálnak zuhanyzóval és WC-vel, egy-, két-és háromágyas szobákban és egy kollégiumi szoba. A standard szobák némelyikében van telefon, de egyikben sincs TV.
Ezen túlmenően, a vendégeknek lehetősége van megismerni az egyszerű szerzetesi életet is, ehhez rendelkezésre áll kolostorban 17 szoba, egy-, két-és többágyas változatban, ezekhez a szobákhoz nincs saját, csupán emeletenkénti közös zuhanyzó és WC.
Vannak különleges szobák is a toronyban a három emeleten: 3.db. kétágyas és 3.db. egyágyas.

Étkezési lehetőségek között lehet választani:
- gazdag büféreggeli,
- félpanzió,
- teljes ellátás.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *