Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 16693Habsburg (nagy) kastély - Vadászkastély

Kategória Vadászkastély , Kastélyhotel , Kastély

Kép album megtekintése

Cím 9155 Hercegszántó-Karapancsa, Külterület - Karapancsa
GPS koordináta N 45.940732,E 18.865016
Régiół Dél-Alföld
Megye Bács-Kiskun

Internet:

http://gemenczrt.hu/index.php?apps=content&c_id=45

e-mail:

csiszarangela@gemenczrt.hu

Telefon:

+36 79/454-144

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2008-04-20 - Utolsó módosítás: 2018-04-11*** Műemlék *** 1980. augusztus 4-én történt a karapancsai épületegyüttes védése ***

Karapancsai nagykastély
A Habsburg-nagykastélyt az 1910-es években Habsburg Frigyes nagyherceg építtette neobarokk stílusban.
A kastély teljes terjeelmében helyreállításra került, benne apartmanok, vendégszobák kerültek kialakításra.

A Nemzeti Kulturális Örökségünk részét képező Karapancsai major és műemlék jellegű épületegyüttesének, kastélyparkjának az idegenforgalom (különösen a helyi adottságokra alapozott lovas turizmus fejlesztése) érdekében, eredeti szépségükben történő helyreállítása az ide érkező turisták vonzó körülmények közötti fogadásának és az Európai Uniós színvonalú szolgáltatás feltételeinek megteremtése volt a célja ezen beruházás megvalósításának.

Az elmúlt években a Gemenc Zrt. jelentős infrastruktúrát épített ki a Karapancsai erdőhöz tartozó Budzsak-Hódunai parkerdő részét képező Karapancsai majorban.

Hercegszántóhoz közel, a Béda-Karapancsa tájegységen található, a századfordulón Albrecht királyi főherceg által építettet Karapancsai Vadászkastély. Az egykoron II. Vilmos német császár, valamint I. Ferenc József császár és király szállásaként is szolgáló vadászkastély épületében I. osztályú, 2 illetve 1 ágyas szobákban és apartmanokban 21 főt tudunk elszállásolni.

A Gemenc Zrt. minden év március 15-től augusztus 15-ig a nagyközönség előtt is megnyitja vadászházait. A vadászházakban 2 ágyas fürdőszobás (tus vagy kád) szobák várják a kikapcsolódni vágyókat. A vendégeknek lehetőségük van részt venni vadetetésen is, erdei lovasfogatozás keretein belül. Fogatozás (maximum 3 felnőtt): 3200 Ft/fogat/óra.

Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Rt.
Jelenlegi funkció: Erdészeti Oktató- és Kiállító Központ, Vendégház
MŰVÉSZETI ÉS TÖRTÉNETI ÉRTÉKEK a 19-20. század fordulóján a gemenci erdőben rendezett vadászatok kedvelt helyszíne volt Karapancsa. A sokácok, szerbek lakta település Bács-Kiskun megye déli határvidékén a Habsburg ház tescheni hercegi ágának birtokában volt. A Hercegszántóhoz tartozó Karapancsa a család béllyei uradalmának részét képezte. A „Kiskastélyt”, mely eredetileg is vadászkastélynak készült, 1891-ben Habsburg Frigyes, tescheni herceg, Károly Ferdinánd foherceg fia, 1914-16 között az osztrák-magyar hadsereg főparancsnoka építtette. Az osztrák főherceg sokat és szívesen vadászott ezen a környéken.

Az épület együttes egy hatalmas parkban található, a Duna-Dráva Nemzeti Park területék, Hercegszántóhoz közel Karapancsán. A park rendezett, az épületek állaga, frissen felújítva, belső berendezései kastélyhoz méltóak, a volt cselédlakásokat tartalmazó épület felújítása is befejeződött, itt szállodai szobák kerültek berendezésre.
A kiskastélyban Múzeum került berendezésre.

A hely varázsát nem is az épületek, hanem a Nemzeti Park érintetlensége, a hatalmas, árnyat adó fák, rendezett parkja adja. A szálláshelyeket nemcsak vadászok, hanem bárki igénybe veheti. A kastély együttes bejelentkezéssel látogatható.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *