Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3232Lichtenstein kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím Hőgyész, Kossuth tér 8.
GPS koordináta N 46.496446,E 18.416449
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Tolna

Internet:

http://klubhotel.hu/kastelyszallo/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2013-10-04 - Utolsó módosítás: 2013-10-08Az 1720-as években Mercy gróf építette kastélyt több mint 150 évig az Apponyi-család birtokolta. Azonban az elsőszülött Apponyi-leánynak Liechtenstein Frigyessel kötött házassága révén a hőgyészi birtok a Liechtenstein családra szállt.
Amikor Liechtenstein Alfréd Hőgyészen átvette a birtokot, a nagykastély nem neki jutott osztályrészül, hanem nagybátyjának, Apponyi II.Károlynak, aki viszont Pálfán birtokolt. De a nagykastély quadrum-épületét Liechtenstein Alfréd a karbantartás anyagi gondjai miatt sem kívánta vagy tudta átvenni.
Ezért az ősi emeletes uradalmi tiszt viselő épületet, amely az idők folyamán a prefektusi ház és kancellária épülete is volt, - ezt alakították lakásul. Azóta lett ez a közismert neve: a hercegi kastély.

A kastélyban a második világháború végéig laktak, majd az orosz csapatok bevonulása után a család Liechtensteinbe, illetve Németoszágba menekült.

A Liechtenstein kastély az Apponyi kastélyszálló szomszédságában található csendes környezetben. A teljes nyugalomról a szálloda előtti park gondoskodik.

Saját tapasztalat
Zárva, csak bérlet alapján lehet igénybe venni, Hőgyészen senki nincs képviselőként, gondnok sincs. A kapubejárón két telefonszám, az egyik -Az előfizető kérésére a szám nem kapcsolható-, a másik a Dunaújvárosban lévő Klub Hotel recepciója. A Klub Hotel adott egy mobil számot, amit felhívva, egy hölgy vette fel, nem érti miért az ő számát adták meg, neki semmi köze a kastélyhoz, viszont van egy ismerőse, akinek tud segíteni, meg is kaptam a számot: Balogh Lászlóné +36 30 9460-029, a hölgy Dunaújvárosban lakik, előre egyeztetett időpontban hajlandó megmutatni a kastélyt. Az utcáról néhány képet tudtam készíteni.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *