Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3282Hertelendy Kastély - Kastélyszálló

Kategória Kastély , Kastélyszálló , Étterem

Kép album megtekintése

www.civertan.hu - LÉGIFOTÓ

Cím Kutas-Kozmapuszta
GPS koordináta N 46.369378,E 17.424703
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet:

http://www.hotel-hertelendy.com/

e-mail:

hotel@hotel-hertelendy.com

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2006-09-11 - Utolsó módosítás: 2018-12-30Belső Somogy különleges, egyedülállóan szép természeti környezetében található Kutas-Kozmapuszta. Itt élt jelentős birtokkal, igényes gyümölcs és agrárkultúrával rendelkező Hertelendy Andor és családja, 1920-30-as évek között építtette a kastélyt és ekkor alakították ki a kastély díszparkját is. A kastély helységei tükrözték a kor hangulatát és a kialakult életformát azzal, hogy külön könyvtárszoba, a birtok és a családfő dolgainak intézésére dolgozószoba állt rendelkezésre. Az igényesen megépített házat a család a háborúig lakta, a leszármazottak az államosításig gondozták.

A térség első 5 csillagos szállodájaként húsvétkor nyitotta meg kapuit vendégei elöt.
Saját véleményem: fiatal Management vezetésével folyt a teljes átépítés (lelkesedéssel, és hozzá értéssel), oly módon, hogy a műemlék jelleg ne szenvedjen csorbát. Egy új szárnnyal (a baloldali tökéletes tükörképeként) bővítésre került a Kastély. Távolabbi fejlesztési elképzelések is készülnek már. Mintegy 140 hektár területen áll a Kastély és az új létesítmények sokasága.

A nyitást követően 2007.05.24-én jártunk a kastélyszállodában. Szerencsénkre nem volt vendég, így meg tudtuk nézni a már teljesen kész, berendezett szobákat, az éttermet, a wellness részleget. Az új igazgató Úr (magyarul nem beszél, így a kissé "hideg" Hölgy volt a segítségünkre a tolmácsolásban) álláspontja szerint ha szállóvendégek vannak, akkor külső látogatás nem lehetséges.
Képeket nem készítettem, mert a szálloda igazgató nyilvános megjelenést csak előzetes ellenőrzés mellett engedett volna meg. Véleménye szerint a Web lapjukon sok kép került közzétételre, annyi elegendő a nyilvánosság számára, külön reklámozásra nincsen szüksége a kastélyszállónak. Sajnálom, hogy a már kész, üzemelő szállodát nem tudom bemutatni a saját felvételeimmel, ezzel lett volna teljes a bemutatás.
Mivel még a kastélyszálló vendégei nem voltunk, még az éttermet sem tudtuk kipróbálni, így értékelés nem készül, nem tudom besorolni a magyar kastélyszállók sorába.

Mint megtudtuk, a kastélyszállót nem a tömeg turizmusnak szánták, az árpolitika is ezt tükrözi. Az igazgató Úr elmondása szerint, az egyéni, igényes vendégeket kívánják magas színvonalon kiszolgálni.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *