Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3026Lienz - Altstadt és Bruck várkastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím Lienz, Schlossberg 1.
GPS koordináta N 46.832189,E 12.749222
Régiół Kelet-Tirol
Megye Tirol

Internet:

http://www.museum-schlossbruck.at/

e-mail:

museum@stadt-lienz.at

Telefon:

+43 4852 62580

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2010-07-17 - Utolsó módosítás: 2010-07-24Lienz egy középkori város Ausztriában, Kelet-Tirol tartományban. A város Lienz kerület központja, egyben egész Kelet-Tirol székhelye. A város az Isel és a Dráva folyó mellett fekszik. 1242. február 25-én nyerte el a városi rangot.

A város körül számos kisebb település, falu található, ezek Lienz agglomerációjába tartoznak (Thurn, Gaimberg, Debant, Tristach, Amlach és Leisach). A város szülötte Josef „Pepi” Stiegler, osztrák olimpiai síversenyző.

Forrás: http://www.museum-schlossbruck.at/
Bruck kastélya Lienz település határában egy dombon lévő erdőben van, lőrésekkel ellátott várfal veszi körül, belül egy nagy méretű kastély épülettel, amely ma Múzeumnak ad helyet.

A kastély 1252-1277 között épült a Gorizia grófok lakóhelyéül, a neve Bruck (híd) , amely a vár alatt vezető I felett ível. A várkastélyt 1,5 méter vastag falak veszik körül, és összes funkcióját tekintve megfelel egy kastély elvárásainak: védelem, képviselet. A kapuzott udvaron lenyűgöző építészeti alkotás maga a kastély épülete, amely nyolc évszázadon vészelte át a történelmet.
Az évek során a várkastély gyakran változtatta tulajdonosait. Nemcsak tartózkodási vár volt, hanem sörfőzde, étterem, katonai kórház és kaszárnya is.

1942-ben a város Lienz megvásárolta a magántulajdonosoktól és megnyitotta a nagyközönség előtt, melyben Kelet-Tirol Néprajzi Múseum kapott helyet.
Nagyszabású átalakításon és felújításon ment keresztül 1999- 2000 között Gerhard Berger Mitter építész tervei alapján, amely lenyűgöző kombinációja a régi és az új elemenek.

Gyűjteményes részlegek
A Múzeum anyagát négy fő területre lehet osztani:

  • Először is a festészet, a grafika és szobrászati alkotások öt évszázadon keresztül - a gótikus oltár és az őshonos képek és szobrok a kortárs művészek munkáiból.

  • A régészeti osztály, mely őskori és korai történelmi leleteket mutat be Kelet-Tirol, különösen az egyetlen római város Tirol-Aguntum, a második legnagyobb gyűjtemény.

  • A harmadik magában foglalja a különböző tárgyak a kelet-tiroli folklór (pl. szövőszék, ládák, jelmezek, stb), az úgynevezett népi művészet (pl. menyasszonyi ékszer, stb) és a kézműipar, hogy a múzeum Gyűjtemény

  • Végül, a természetrajzi gyűjtemény, állatok példányai, ritka ásványok, stb.


Mindent összevetve, az átalakítás a középkori grófok várát egy modern, dinamikus múzeummá való átalakítása jól sikerült, amelyre a folyamatos fejlesztés a jellemző, egy szezonban átlag 40.000 látogató magáért beszél..

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *