Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2343

Ménesbírtok kastély - Nónius Hotel Kastélyszálló

Kategória Kastélyszálló , Kastély

Kép album megtekintése

Cím Mezőhegyes, Kozma F. u. 32.
GPS koordináta
Régió Dél-Alföld
Megye Békés

Internet

http://www.kastelyhotel.hu/hotelek/mezohegyes/index.html

e-mail

mezohegyes@kastelyhotel.hu

Telefon

68/467-321

Megjegyzés

Összeállította : Egresi János , fényképezte: Nagy Zsolt - Szentes - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2008-04-15A Hotel Nonius*** műemléki épülete Jung József tervei alapján 1790-ben épült késő barokk copf stílusban.
1702-ben a területet az „Új Szerzemények Bizottsága” a „marosi határőrség”-nek ítéli. 1741-ben a határőrvidék felszámolása után a pusztát az Aradi Kincstári Uradalom részére foglalják le. 10 évvel később 1000 holdas parcellákra osztják és bérbe adják. 1755-től egy részben volt bérbe adva.

1767-ben két részre osztják, Dániel Péter és Nagylak városa veszi bérbe. 1772-ben Bogdanovics Bernát 12 évre bérbe veszi az egész pusztát. 1784. december 20-án II. József aláírja a ménes alapítási okmányát. 1785-ben felépül két kaszárnya. A következő év január havának 17. napján II. József először látogat el Mezőhegyesre. Csekonics Józsefet nevezi ki a ménes parancsnokának.
1786-ben elkészül a parancsnoki épület, a II. számú istálló, az I. számú állatkórház, egy kaszárnya, a pékműhely, a jószágigazgatóság központi istállója, a magtár, az elemi iskola, az első lovarda. Az itt dolgozók létszáma: 312 fő. Mezőhegyeshez csatolják Kamarás pusztát.

1787-ben A méneshez csatolják Fecskés, és az Arad vármegyei Nagy-pereg pusztákat. A ménest 4 kerületre, Mezőhegyes, Kamarás, Fecskés, Pereg, és 84 egyenként 500 magyar holdas járásra osztják.

A Hotel Nonius*** szálloda várja mindazokat, akik szívesen töltenének egy vagy több napot itt, a városka patinás szállodájában, ahol étterem, kandallós különterem, társalgó, bár és előadóterem áll a vendégek rendelkezésére.
A szálloda egész évben vállalja különféle lovasprogramok - lovaglás, túralovaglás, ménesbemutató, sétakocsizás, vadászatok, konferenciák és szakember-találkozók szervezését és lebonyolítását. Különleges téli programajánlatuk a lovasszánkózás.
Igény szerint vállalják kirándulások szervezését pl.: Gyulára. Szegedre. Ópusztaszerre.
Az étterem kitűnő konyhája tájjellegű és vadételekkel is szolgál. A szálló apartmanjai XVIII. századi bútorokkal vannak berendezve. Valamennyi szoba telefonnal, televízióval és hűtőszekrénnyel ellátott.
A szálló vendégeinek kényelmét hivatott szolgálni a 20 kétágyas, fürdőszobás szoba, köztük lakosztályok, az őrzött parkoló, a széf és bankkártyával történő számlakiegyenlítési lehetőség is.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *