Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2515

Széchenyi Kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 7557 Somogytarnóca, (Barcs) Károlyi Mihály utca 3.
GPS koordináta N 46.008699,E 17.456373
Régió Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2010-03-28 - Utolsó módosítás: 2015-11-08A Tibold-nemzetség ősi birtoka, mely az 1231. évi osztály alkalmával I. Bodor három idősebb fiáé, Jakabé, Kozmáé, és Petkéé lett. 1467-ben egy Kistarnócza nevű helységről emlékeznek meg az oklevelek, mely Enyingi Török Péter birtoka volt."
"1677-ben - mint a szentgyörgyvári uradalom részét – a Széchényi család szerezte meg a környező falvakkal és pusztákkal együtt. A 18. század elején majorsági központként éledt újjá."
"Az 1870-es években Széchényi Pál birtoka volt, majd Széchényi Ferenc (a „nagy” Széchényi Ferenc unokája) tartósan letelepedett Tarnócán. Ekkor, 1873-75 között épült fel a ma is látható eklektikus kastély, Wéber Antal tervei alapján. Az idők folyamán sok funkciót betöltő épület ma magántulajdonban van, állapota sok kívánni valót hagy maga után. A kastélyt egykor övező pompás park nagy része már megsemmisült, a ritka, egzotikus fák többsége eltűnt. A kastély mellet a majorsághoz tartozó késő barokk magtárépületet láthatjuk, a bejárat feletti latin nyelvű kronosztichon szerint „A szorgalom és a munka gyümölcse emelte 1834”. Érdekesség, hogy a településen nem épült templom, hanem a magtár oldalához épített egykori grófi kápolna szolgál e célra. A kis kápolnában egy, a 19. század elején készült Murillo-másolat az oltárkép. A magtár melletti úton kisétálhatunk a temetőbe, ahol a grófi család sírjai mellett egy nagyon szép, 1903-ban épült neoromán stílusú kápolna áll."

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *