Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4102Tratzberg Schloss

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 6200 Jenbach in Tirol, Schloss Tratzberg
GPS koordináta N 47.384578,E 11.742625
Régiół Nyugat-Ausztria
Megye Tirol

Internet:

http://www.schloss-tratzberg.at/

e-mail:

info@schloss-tratzberg.at

Telefon:

+43 (0) 5242/63566-4

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-09-27 - Látogatás dátuma: 2007-09-24 - Utolsó módosítás: 2016-04-28Sajnos az eredeti képek a mentés hiányosságai miatt megsemmisültek! Ez az eset is figyelmeztet arra, hogy digitális képeink mentéséről rendszeresen, és ellenőrzötten gondoskodjunk!
2007-ben ismét ellátogattunk a kastélyba, de sajnos már a kastély belsőben nem volt szabad fényképezni, így belsőkből maradtak a kis (index) méretű képek, melyeket a kastély WEB lapjáról sikerült lemeneni.

Várkastély különlegesség, Tirolban, az A12 autópálya mellett, Swanz helységgel szemben a hegyen helyezkedik el., Stans településen. Autóparkolóból, 15-30 perc gyaloglással, vagy a Bumer Zug-gal közelíthető meg (1 € /személyenként/utazás). A várkastély csak vezetéssel látogatható (belépőjegyes, 7€), a vezetés magnó használatával valósul meg, ahol termenként van rögzítve az ismertető szöveg (magyar, német, angol, olasz, francia, stb. nyelveken). A vezetés kb 60 perc.
A várkastélyban csodálatos bútorok láthatók (XVI-XVII századból), eredeti fal freskókkal.

Idézet a kastély WEB lapjáról:
Tirolban, az Inn folyó festöi völgyében, Innsbruck és Kufstein között, egy sziklatömbön emelkedik, a hatalmas, ugyanakkor varázslatosan romantikus Tratzberg, Európa legszebb késö-gótikus várkastélyainak egyike.
A Tirolban járó utazónak már messziröl szemet szúr a hatalmas müemlék-épület, – mindmáig az Enzenberg grófok rezidenciája, – mely messze nem csak a világ minden sarkából odasereglö müvészettörténészek zarándokhelye.

Egy látogatás a várkastélyban, – a meglepöen szórakoztató, látványokkal teli vezetésnek köszönhetöen, – felejthetetlen élmény gyerekek és felnöttek számára egyaránt.

Kirándulás a középkorba
Egy izgalmas audio-vezetés (magyar nyelven is!) és hangjáték keretében, I. Miksa császár, a legendás Fuggerek és más történelmi nagyságok "személyesen" vezetik végig a látogatót egykori lakóhelyük ritka, értékes müremekekkel berendezett termeinek hosszú során.
A korszakot idézö zenei aláfestés keveredik a nöi lakosztályban a szövöszék kattogásával, majd egy korabeli vadász jelenet repíti vissza a látogatót a kései középkorba. A Habsburg Ház egyedülálló, müvészien festett családfája, és a német renaissance mestermüveivel berendezett királyterem után, még négy másik terem, a kastély kápolna, a rennaisance belsö udvar és két fegyvertár gazdag gyüjteménye várja a látogatókat.

Búcsúzóul vendégeink, különösen a gyerekek örömére, – a fegyverteremben egy a hatalmas, kardrjával a padlót kopogtató középkori lovag, a kastély egyik 16. századbeli ura mond Istenhozzádot a sisakrácsa mögül harsogó hangon a látogatóknak.

Az audio-vezetés kapható német, angol, olasz, francia, holland, spanyol, japán és természetesen magyar nyelven is. A látogatókat egy képzett vezetö kíséri végig a túrán.
A vezetés tartama 1 óra.


Schlosswirt Tratzberg
Tratzberg 5
A-6200 Jenbach, Tirol
Tel: + 43 (0) 5242-67389
Fax: + 43 (0) 5242-72070
Email: info(at)erlebnisgastro.at
www.schlosswirt-tratzberg.at

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *