Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 5643Biedermann Kastély

Kategória Kastély , Nem látogatható, Elhagyott (romos) épület

Kép album megtekintése

Cím 7915 Szentegát, Almás u. 47.
GPS koordináta N 45.976848,E 17.825696
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Nem látogatható

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2018-01-18Szentegát, Biedermann-kastély és kertje

A kastély eklektikus stílusban épült fel, de igen sok szép szecessziós elem is található rajta, elsősorban a kovácsolt vas díszítések (bejárat fölötti vaskonzolok, korlátok, a télikert tatóelemei) értékesek. A két stílus harmonikusan illeszkedik egymáshoz, bár látnivaló, hogy ezek később készültek (1887). Az épület gazdagon tagolt, mintegy 90 m hosszú, aránylag keskeny alaprajzú, közepén emeletes szárnyal, nyugati homlokzatán előreugró, terjedelmes veradndával. Az épület tengelyében magas torony emelkedik. A felépült kastély körül parkot létesítettek szökőkúttal, úszómedencét, pálmaházat építettek, mintakészletet hoztak létre. A kastélytól nyugat felé, a park déli oldalán építette fel a család mauzóleumát, mely egyben a település kápolnája volt. Itt külön ki kell emelni a kápolna színvonalas berendezését, felszerelését és orgonáját, mely az Angster gyárban készült. A kastély főbejárától egy kettős gesztenyesor vezet a távolba. Bal oldalán, igen elhanyagolt, leromlott állapotban egy kápolna található. Megközelíteni nem lehet, mert benőtte a növényzet. Az egykor út helyét csak a két sorba ültetett 4 tiszafa és a sort záró oszlopos tölgy jelöli.

www.civertan.hu

Nem látogatható
Forrás: http://www.casa-mia.at/ungarn-immobilie.php/cPath/20/products_id/397/language/hu
Eredetileg vadászkastélynak épült, 1896-ban családi lakhellyé alakították át. 1999-ben felújították a tetőt, 2007-ben a homlokzatot javították ki. A kastély hasznos alapterülete összesen 1.300m2.

A szecessziós stílusú villa (302m2) 1904-ben épült és vendégháznak használták. Az étkező berendezése eredeti. 1996-ban a villát az eredeti stílusban renoválták, modern vizeshelyiségeket építettek be, ezenkívül mind a hat apartman bútorozott és zuhanyzó, WC tartozik hozzá.
A kastélykápolnát (296m2) az építész, Kirchstein a budapesti bazilika mintájára tervezte, a kupola a római Szent Péter bazilika kupolájának 1:7 arányú utánzata.
Garázsok (420m2).
A park közepén áll a szecessziós stílusú szabadtéri fürdő, vizét saját termálvizes kútból nyerték, melyet újra be lehet indítani.
A kastély és a villa műemlékvédelem alatt áll, viszont a következő célokból történő hasznosítás engedélyezett:
- szálloda (vadászattal, sporttal kapcsolatos is),
- szanatórium
- lakóhely.
Építtető: Rudolf von Biedermann báró, Baden bei Wien, építész: Josef Baldauf, Wien.

Település leirása
A Szigetvártól 11 km-re lévő település történelmi múltjáról kevés forrás áll rendelkezésünkre. Eredetileg egy 1870 körül létesített uradalmi major volt, vegyes eredetű, de magyarul beszélő lakossággal. A második világháború befejezéséig a Biedermann bárói család tulajdona volt. Itt épült fel a kastély, közvetlen mellette a vadászkastély is. A kastélyhoz tartozott park jelenleg az elhanyagoltság állapotát mutatja, s ugyancsak lehangoló állapotban van a bárói család családi kriptája. A kastély jelenlegi a többi kastélyhoz képest viszonylagosan jó állapotát az állami gazdaságnak köszönhette, amely beköltözött falai közé, így a rendszerváltozásig tulajdonosa volt az épületnek. Az 1990-es évek eleje óta állapota romlik. A közeli hatalmas erdőben jelentős a vadállomány. Ezért itt rendszeresek a nagy vadászatok.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *