Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2021. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 9033Biedermann Kastély

Kategória Kastély , Nem látogatható, Elhagyott (romos) épület

Kép album megtekintése

Cím 7915 Szentegát, Almás u. 47.
GPS koordináta N 45.976848,E 17.825696
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Baranya

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Nem látogatható

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2018-01-18Szentegát, Biedermann-kastély és kertje

A kastély eklektikus stílusban épült fel, de igen sok szép szecessziós elem is található rajta, elsősorban a kovácsolt vas díszítések (bejárat fölötti vaskonzolok, korlátok, a télikert tatóelemei) értékesek. A két stílus harmonikusan illeszkedik egymáshoz, bár látnivaló, hogy ezek később készültek (1887). Az épület gazdagon tagolt, mintegy 90 m hosszú, aránylag keskeny alaprajzú, közepén emeletes szárnyal, nyugati homlokzatán előreugró, terjedelmes veradndával. Az épület tengelyében magas torony emelkedik. A felépült kastély körül parkot létesítettek szökőkúttal, úszómedencét, pálmaházat építettek, mintakészletet hoztak létre. A kastélytól nyugat felé, a park déli oldalán építette fel a család mauzóleumát, mely egyben a település kápolnája volt. Itt külön ki kell emelni a kápolna színvonalas berendezését, felszerelését és orgonáját, mely az Angster gyárban készült. A kastély főbejárától egy kettős gesztenyesor vezet a távolba. Bal oldalán, igen elhanyagolt, leromlott állapotban egy kápolna található. Megközelíteni nem lehet, mert benőtte a növényzet. Az egykor út helyét csak a két sorba ültetett 4 tiszafa és a sort záró oszlopos tölgy jelöli.

www.civertan.hu

Nem látogatható
Forrás: http://www.casa-mia.at/ungarn-immobilie.php/cPath/20/products_id/397/language/hu
Eredetileg vadászkastélynak épült, 1896-ban családi lakhellyé alakították át. 1999-ben felújították a tetőt, 2007-ben a homlokzatot javították ki. A kastély hasznos alapterülete összesen 1.300m2.

A szecessziós stílusú villa (302m2) 1904-ben épült és vendégháznak használták. Az étkező berendezése eredeti. 1996-ban a villát az eredeti stílusban renoválták, modern vizeshelyiségeket építettek be, ezenkívül mind a hat apartman bútorozott és zuhanyzó, WC tartozik hozzá.
A kastélykápolnát (296m2) az építész, Kirchstein a budapesti bazilika mintájára tervezte, a kupola a római Szent Péter bazilika kupolájának 1:7 arányú utánzata.
Garázsok (420m2).
A park közepén áll a szecessziós stílusú szabadtéri fürdő, vizét saját termálvizes kútból nyerték, melyet újra be lehet indítani.
A kastély és a villa műemlékvédelem alatt áll, viszont a következő célokból történő hasznosítás engedélyezett:
- szálloda (vadászattal, sporttal kapcsolatos is),
- szanatórium
- lakóhely.
Építtető: Rudolf von Biedermann báró, Baden bei Wien, építész: Josef Baldauf, Wien.

Település leirása
A Szigetvártól 11 km-re lévő település történelmi múltjáról kevés forrás áll rendelkezésünkre. Eredetileg egy 1870 körül létesített uradalmi major volt, vegyes eredetű, de magyarul beszélő lakossággal. A második világháború befejezéséig a Biedermann bárói család tulajdona volt. Itt épült fel a kastély, közvetlen mellette a vadászkastély is. A kastélyhoz tartozott park jelenleg az elhanyagoltság állapotát mutatja, s ugyancsak lehangoló állapotban van a bárói család családi kriptája. A kastély jelenlegi a többi kastélyhoz képest viszonylagosan jó állapotát az állami gazdaságnak köszönhette, amely beköltözött falai közé, így a rendszerváltozásig tulajdonosa volt az épületnek. Az 1990-es évek eleje óta állapota romlik. A közeli hatalmas erdőben jelentős a vadállomány. Ezért itt rendszeresek a nagy vadászatok.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *