Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 6502Heisler - Lukács kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím Tolna, Tolnasziget (Heislerpuszta)
GPS koordináta N 46.421718,E 18.807665 - nem pontos!
Régiół Dél-Dunántúl
Megye Tolna

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Egresi János , fényképezte: Molnár Zoltán - Felvitel dátuma: 2013-07-11 - Látogatás dátuma: 2013-10-03 - Utolsó módosítás: 2014-03-16Sajnos a kastély múltjáról az Interneten semmit nem találtam.
A Heisler család egy leszármazottjától a következőket hallottam:
Az eredeti kúria 1918 körül épült Heisler Villmos szabadkai bankár tulajdonában volt. 1000 hold birtokot vásárolt, ezen épült a kúria, ezzel jött létre a Heisler bírtok Tolna környezetében, virágzó birtokot hoztak létre.

A családi bírtok időközben 200 holdra csökkent. Heisler Imre, aki agrártudományi egyetemet 1922-ben Bécsben végezte,1945 után a Tolna megyei rendőr főkapitány lett, de mivel a családban voltak birtokosok (ez abban az időben bűnnek számított), ennek okán 1948-ban kirúgták a rendőrségtől.

A birtokot 1950-ben államosították, Állami Gazdaság gazdálkodott rajta, majd eladták, ez után került magántulajdonba Lukács Ernő tulajdonába. A jelenlegi épületet jelentős átalakításokon ment át, a két oldalon lévő tornyokat már az új tulajdonos építette az épülethez a felújítása során. Az eredeti épület 650 m2 területen 11 szobát tartalmazott.


A 22 szobás a kastély, elkeserítően rozoga épületét a Lukács család állította helyre és alakította át, melyben ma élnek.
Lukács Ernő
Ez az igaz emberi történet megérdemli, hogy alaposabban megismerjük. Sok embert foglalkoztat, a filmbe illő siker, és a Lukács család élete.
Ki ez a Lukács Ernő, honnan jön, hol él, és honnan veszi a bátorságot, hogy ilyen példával szolgáljon ebben a válságtól, és problémáktól zajos világban?
Szeretnék segítséget adni ahhoz, hogy ........ (lásd a cikkeket, külső hivatkozások)


Saját tapasztalat
A tulajdonos megengedte, hogy külső képeket készítsek (kastély és park), a kastély múltjáról a jelenlegi tulajdonos sem tud semmit, én sem találtam semmit róla. Azt tudja a tulajdonos, hogy nem műemlék épület, szépen helyreállították, parkjába sokféle fenyőfát telepítettek, belső terek egyszerűek, flanctól mentesek, padlófűtés van (tartályos gáz).
A család romokból építette újjá kétkezi munkájukkal, melyben minden családtag kivette a részét (2 év alatt), csupán külsejében törekedtek az eredeti vonások megtartására.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *