Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English Deutsch



Kapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!



Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 1498



Király Pincészet

Kategória Pincészet

Kép album megtekintése

Cím 3934 Tolcsva, Kossuth Lajos út 61.
GPS koordináta N 48.282964,E 21.445313
Régiół Észak-Magyarország
Megye Borsod-Abaúj-Zemplém

Internet:

http://www.kiralypanzio.hu/

e-mail:

info@kiralypanzio.hu

Telefon:

47/384 - 555

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Személyes felkeresésre, fotozásra vár, a képek forrása az Internet - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 0000-00-00 - Utolsó módosítás: 2008-09-19



Pincéinkben érlelt boraink számos borversenyen kimagasló eredményeket értek el.

A borkészítés hagyományai az 1650-es évekre nyúlik vissza. Késő őszi szüretkor külön szedett aszúszemeket jó minőségű száraz borral keverik össze, melyet 24 - 36 óráig, kevergetés mellett áztatják, utánna vászonzsákokba rakva kipréselik. A puttonyszámot a felhasznált aszúszemek mennyisége határozza meg. Egy gönci hordónyi (136 liter) borhoz 3, 4, 5 vagy 6 puttonnyi aszúszemet adunk. Az így nyert aszúbort több éven át fahordókban erjesztik. Illata, íze és ezek harmóniája tette a "királyok borává, a borok királyává".

A szamorodni szó lengyel eredetű, a készítés módjára utal - ahogy termett. A szamorodni bor az ép és a beaszusodott szemek közös, válogatás nélküli feldolgozásából készül. Egyedi jellegét a tokajhegyaljai pincékben történő speciális borérlrlési módszernek köszönheti.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *