Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2013. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3551

Goszthony Kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím Bárdudvarnok
GPS koordináta N 46.328254,E 17.677875
Régió Dél-Dunántúl
Megye Somogy

Internet

e-mail

Telefon

Megjegyzés

Összeállította és fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2010-03-28 - Utolsó módosítás: 2010-04-06A Goszthonyi családnak két épülete is volt. A nagyobbik kastélyépület az úttól keletre egy park fái között helyezkedik el. A műemlék jellegű neobarokk épületet az 1890-es években építették.

Idegenforgalmi látványosságként terül a látogató elé a Gosztonyi-kastély, impozáns parkjával. A neobarokk épületet az 1890-es években építették. Kaposvártól 12 km-re, Bárdudvarnok belterületén található a védett park, melynek területe 7 hektár . A parkban lévő műemlék jellegű neobarokk kastélyépületben a Bárdibükki Állami Gazdaság irodája működött.  A park széles dombhát tetején terül el, amely kelet felé élesen megtörik és a Zselic erdős-dombos tájára nyit nagyszerű kilátást. A park területe valamikor 15-20 hektár lehetett Most a bekerített területhez szervesen csatlakozik egy külső erdőrész. A park legszebb része a műút vonalát követi. A szép tiszafa cserjék, tujafélék és különféle fenyőfajok között is feltűnő látványosság két gyönyörű ezüstös cédrusfa, egy mamutfenyő, magnóliák és más növényritkaságok, valamint a somogyi flórára jellemző, termetes szelídgesztenyefa. A külső park évszázados tölgyek karéjával veszi körül a kerített belső részt.

Goszthonyi-kastély parkja.
Hatalmas tiszafák, két ezüstcédrus, egy mamutfenyő és több tuja látható többek között a kastély hét hektár alapterületű védett parkjában. A magnóliabokrok, termetükkel pedig a platánok és a kocsánytalan tölgyek tűnnek ki szépségükkel a zárvatermők közül. Különösen dekoratívak a hatalmas lombkoronájú a Zselicre jellemző szelídgesztenyefák.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *