Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 13052Zichy kastély (felújítás alatt)

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

www.civertan.hu - LÉGIFOTÓ

Cím 8112 Zichyújfalu, Kastélykert 1.
GPS koordináta N 47.129900,E 18.678900
Régiół Közép-Dunántúl
Megye Fejér

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2018-07-14 - Utolsó módosítás: 2018-07-15Zichyújfalu, egy Fejér megyei, a Velencei-tótól 10 km-re fekvő település, amely viszonylag jól megközelíthető közúton és vasúton (Pusztaszabolcs - Székesfehérvár vonal) egyaránt. A község korábban Gárdony város része volt, majd 1997 decemberében önállósult.

Első okleveles említése 1239-ből való, amikor villa Nowa (Nova) a Csákok vértesi birtokaihoz tartozott. 1447-ben említik nemesi előnévben, Újfalu-ként
Már a török időkben megjelent a Zichy család, mint földesúr Újfalun. A török után egy ideig a seregélyesi jobbágyok bérelték. 1784-ben a puszta birtokosa gróf Zichy Ferenc, fia Zichy János kastélyt épített Újfalun és vadaskertet létesített.

A Zichy család az 1800-as évek elején építtette fel kúriáját Újfaluban (ez az ún. „kiskastély”), mely a „nagykastély” elkészülte után a gazdatiszt lakása lett. A kastélyt Zichy János emeltette 1900 körül eklektikus stílusban. Egykor U-alakú földszintes épület volt, mára a jobb oldali szárny elpusztult. Hajdan 28 hektáros park övezte. Főhomlokzata előtt 14 dupla oszlopon nyugvó tornác fut végig, közepén 2 oszlopon nyugvó, oromzatos rész lép ki.

A Kastélyban működött a polgármesteri hivatal, a községi könyvtár, a nyugdíjasklub is, de volt benne gyógyszertár is.

Elkezdték a felújítását, kissé lassan halad, ahogy kapnak hozzá pályázati pénzeket, próbálnak minden pályázati lehetőséget igénybe venni.

2015.06.23 - Zichyújfaluban a kastély felújítása igen jól halad, hamarosan remélhetőleg nem lesz már romos kastély. Már a bal oldali szárny külső vakolása történik a kastélyon.
(Forrás: Kovács Ádám).

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai
Novi: Nem is értem miért nem kezd magával valamit az önkormányzat és csinálja meg normálisan a kastélyt. Ha nincs pénz, akkor csak beszélni kéne az L. Simon Lászlóval vagy a Tessely Zoltánnal, hogy tegyék végre oda magukat és lobbizzanak. Cserébe fényezhetik magukat az átadón, hogy mennyire szépül-épül az ország, esetleg adják oda valamelyik haveri cégnek a munkát...

hangyald: Még mindig nagyon sz@r állapotban van, a környéke elhanyagolt, ganyés. A polgármester a hivatali dolgozókkal meg bent csücsül nap mint nap...

9999: Eléggé siralmas állapotban van a kastély. Elvileg felújítási munkálatok vannak. Azonban nem nyúlnak hozzá csak azért se, nehogy még a végén tényleg felújítsák.

halohalo: A kastely meg mindig siralmas allapotban van. A munka egy eve all. A hatso falak rohadnak.

Sereglyesi Tibor: A kastlyt hamarosan feljtjk: http://feol.hu/olvaso/megujulhat-a-zichy-kastely-is-1576030

nkormnyzat: A fma szerint 2014-ben fel fogjk jtani a Zichy-kastlyt. rdemes lenne a feljts alatt/utn is lenzned, hogy lsd az eredmnyeket. :-)

Zichynewvillage: J lenne frissteni, illetve bvteni a Zichy-kastly adatait. :-) Ha jl ltom akkor rgebben jrtl a teleplsen s ksztettl a kastlyrl fotkat. Kijhetnl mg egyszer felmrni a mostani helyzetet s tovbbi informcikat gyjteni a kastlyrl. :-) Pluszba kszthetnl mg nhny fnykpet a kastlyrl, esetleg, ha lehetsges, akkor a kastly belsejrl is. :-) Tovbbi szp napot. :-)

Zichy: A knyvtr sem itt mkdik mr, a blterem pedig mr nem zemel, helyette mv. hzbban tartjk a blokat.


♥ Zichyjfalu ♥: Sajnos nincs pnz a kastly feljtsra. :-( (Megjegyzs: Az o

www.kastlyok.hu  * Start  *