Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Erzsébet királyné újraálmodott ruhái a Bánhorváti Platty kastélyban

Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4110Liechtenstein klamm

Kategória Utazás

Kép album megtekintése

Cím St. Johann
GPS koordináta N 47.313461,E 13.189731
Régiół Közép-Ausztria
Megye Salzburg

Internet:

http://www.liechtensteinklamm.at/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-06-21 - Látogatás dátuma: 2008-05-25 - Utolsó módosítás: 2015-07-11A "Klamm"-ok (szurdok völgy) nagyon szépek, vadregényesek: Liechtenstein Klamm, Gasteiner Klamm, Kitzlochklamm. (a legismertebbek). Onnan már csak egy ugrás a Großglockner-út, annak minden szépségével. Csodálatos a Kapruntal a két monumentális völgyzárógáttal, illetve egyáltalán az oda való feljutás (autóbusz-felvonó-autóbusz).

Kb. 40 kilométerre keletre Zell am See-től van a Sankt Johann im Pongau nevű település, melynek határában található a környék egyik természeti ritkasága a Liechtensteinklamm nevű szurdok. (A szurdok melletti parkoló koordinátái: É47°19’0.703” K13°11’31.313”)
A szurdokot az utolsó jégkorszakot követő földtani erózió alakította ki. Nevét II. János liechtensteini nagyherceg tiszteletére kapta, aki 1876-ban adományával segítette a szurdok feltárását. (Klamm németül szurdokot jelent.)
3,5 €-ért megváltottuk a jegyet és azt a forgókeresztes beléptetőkapu nyílásába dugva tulajdonképpen saját magunkat engedtük be a szurdok területére.

Különleges, egyedülálló látvány, a völgyben végig húzódó patak "bevésett" zuhatag sorozata. A látogatás belépőjegy ellenében lehetséges, végig egy mesterségesen kiépített sétaúton lehet megtekinteni a látványosságot. A sétaút szinte végig a levegőben van. Óriási robajjal zubog a víz a hidak alatt.


A szurdokokat szerető túrázó a természet csodálatos alkotását találja itt. A séta kb. 30 perces a két meredek, egymáshoz egyre közeledő sziklafal között, a jól kiépített fapallókon. A szurdok végén, ahol kiszélesedik, egy csodás zuhatag tárul elénk. Ugyanazon az útvonalon térünk vissza, így visszafelé is megcsodálhatjuk ezt a világot.

A szurdokon keresztül vezető út hol sziklákon, sziklaalagutakban, hol fából készült pallókon vezet, de nem egy esetben a víz fölött átívelő fahídon.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *