Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4578"Katonakastély"

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím 8192 Hajmáskér, Tábori út 14.
GPS koordináta N 47.148232,E 18.026140
Régiół Közép-Dunántúl
Megye Veszprém

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Használat formája: magántulajdon, Nem látogatható!

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-11-16 - Látogatás dátuma: 2017-12-02 - Utolsó módosítás: 2019-11-22Magántulajdonba kerülése miatt, a tulajdonos kérésére törölve a kastéllyal kapcsolatos ismertető anyagot.

1901 és 1910 között épült az egykori császári és királyi tűzőrségi lövőiskola. Kondor Márton és Feledy József építették.

Érdekes történet tartozik hozzá. A bemutató lapján lévő információkat 2007-ben törölnöm kellett a Tulajdonos kérésére, mert zavarta a megvalósítás előtt álló terveit.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sőt mi több, eltelt 7 év, a kastély állapota azóta csak tovább romlott, a nagy tervek elmúltak, jött közben a pénzügyi világválság és a partner tulajdonos kilépett a vállalkozásból, a project megszakadt, további információim is megszakadtak, ez idő tájt léptem ki a "Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület"-ből.

Úgy gondoltam, hogy az elévülési időnek vége, így legalább a képeket közreadom, ha már az akkor gyűjtött anyagom sajnos már nincs meg.
A tervek szerint (két tulajdonos), 6 csillagos szállodát képzelt el, a Svéd királyi lovasság meghívásával tartott hatalmas nyitó partival, stb., stb., stb.
Ez a terv "Füsbe ment"!

Ígértem a történetet, íme:
Abban az időben tagja voltam a "Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület"-nek, egyik egyesületi összejövetelen egy új tag mutatkozott be, Ő lett egy társával (most nem tudom kié) a hajmáskéri "Katonakastély" tulajdonosa, ha jól emlékszem alapítottak ketten egy céget a kastély felújítására. Elmesélte az elképzeléseket, mutatott vázlatokat.
Elmondta, hogy 6 csillagos kastélyszálloda lesz belőle, csupa luxus, ha elkészül a megnyitásra hatalmas ünnepélyt (kastély megnyitót) gondoltak, ahova még a Svéd király is meghívásra kerül.
Lovas Huszárokból álló sorfal, stb., nem is részletezem tovább, hiszen látható az eredmény. Mára még szörnyűbb állapotba került azóta az épület.

Egy-egy mellék épületet az Önkormányzat helyreállított és funkciókat is helyezett bele, de a többsége a melléképületeknek romhalmazzá vált.

A közelben van egy víztorony is, annak más tulajdonosa volt (van még talán ma is), Ő neki is hatalmas elképzelései voltak, de ebből sem lett semmi, állítólag az akkori polgármesterrel való nem jó viszonyuk miatt (?).

Akkor megkérdeztem a Tulajdonost, és mi lesz a kastély tövében lévő több emeletes házzal, melyben romák lakták (lakják?), válasz, nem probléma, már meg is egyezett a tulajdonosokkal, ki lesznek fizetve, kiköltöznek és ledózerolásra kerülnek az épületek.
Az épületek továbbra is állnak lakóikkal együtt, a kastély pedig a rom felé közeledik.
**************************
Ennyi volt a történet.

Facebook-on megjelent album sorozatom:
(1.rész, a kastély külső)
(2.rész, az udvar és a belső)
(3.rész, környezet, víztorony)
(4.rész, felújított épületek 2014)

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *