Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 8415Hohenzollern várkastély

Kategória Várkastély

Kép album megtekintése

Cím 72379 Bisingen, K7110
GPS koordináta N 48.325541,E 8.963459
Régiół Dél-nyugat Németország
Megye Baden-Württemberg

Internet:

http://www.burg-hohenzollern.com/

e-mail:

info@burg-hohenzollern.com

Telefon:

+49 (0)7471 2428

Megjegyzés:

GPS koordináta a parkolóra mutat

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-07-06 - Látogatás dátuma: 2011-06-27 - Utolsó módosítás: 2015-04-30A Burg Hohenzollern a vidék egyik legszebb vára északkelet felé a Rottweil, Balingen, Reutlingen vonalon van, a 81-es út mellett a Bisingen exit után. Európa egyik legnagyszerűbb és legnépszerűbb vára azonban, amelyről azt mondják, hogy már csak a kilátás miatt is érdemes meglátogatni.

A várhoz egészen közel (kb 600-800 méter) került kialakításra egy nagy méretű parkoló (büfé, WC), egész napos díj 2 EURO. A parkolóból busszal lehet felutazni a várkastély bejáratáig (oda-vissza 3 EURO/személy).
A Várkastély belső termeiben nem engedélyezim a fényképezést, de a látogatók ezzel nem nagyon törödnek, rájátszik a nagy számú vezetett csoport is. Magyar nyelvű szöveges vezető nincs, csak vezetéssel látogatható.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hohenzollern
Hohenzollern-ház
A Hohenzollern-ház nemesi család és uralkodói dinasztia. Tagjai között voltak választófejedelmek, valamint Poroszország, Németország és Románia királyai és császárai.
A család a Svábországi Hechingen város környékéről származik, és a 11. század óta ismert. Nevüket ősi székhelyük, az említett város közelében fekvő Burg Hohenzollernről kapták.
A család mottója Nihil sine Deo (Semmit Isten nélkül). Címerük, mely legkorábban 1192-ből ismert, kezdetben egyszerű - fekete és ezüst negyedekre osztott - pajzsból állt. 1317-ben IV. Frigyes kutyafejjel és -vállakkal egészítette ki.
A család két ágra szakadt: a katolikus sváb és a protestáns frankóniai ágra. A sváb ág 1869-es kihalásáig irányította Hechingen környékét. A frankóniai ág különböző alágai megszerezték a Brandenburgi Őrgrófság trónját 1415-ben, illetve a Porosz Hercegséget 1525-ben.
A két frankóniai ág egyesülése 1618-ban lehetővé tette a Porosz Királyság 1701-es létrehozását. Később ez az állam volt a német egység megteremtésének és a Német Birodalom 1871-es megalakításának vezető ereje.

Az I. világháborút kísérő társadalmi elégedetlenség 1918-ban a német forradalomban csúcsosodott ki, majd megalakult a Weimari Köztársaság - így a Hohenzollernek trónfosztottá váltak, és a német monarchia véget ért.

A Hohenzollern-várkastély Délnyugat-Németországban, Baden-Württenberg tartományban, Hechingen és Bisingen között található, és ez utóbbihoz tartozik. Stuttgarttól 50 km-re délre fekszik, a Hohenzollern-hegy tetején, 855 m magasan. Eredetileg a 11. század első felében épült, de 1423-ban a sváb császári városok tíz hónapos ostromában teljesen megsemmisült.
1454 és 1461 között nagyobbra és erősebbre építették. A sváb Hohenzollern-család menedékeként szolgált háborús időkben, még a harmincéves háború alatt is. A 18. század végére azonban elveszítette stratégiai jelentőségét és hamarosan pusztulásnak indult, jónéhány rozoga épülete összedőlt. Ma már csak a kápolna áll a középkori várból. 1846 és 1867 között IV. Frigyes Vilmos porosz király építette újjá, másodszor is, ma is ebben a formájában láthatjuk. Oberthofbaurat Stühlert bízták meg az építkezéssel, ő angol neogótikus stílusban és a Loire kastélyainak szellemében alkotta meg a terveit.
Mivel csak emlékül épült a családnak, 1945-ig egy Hohenzollernnek sem szolgált otthonául, amikor az utolsó porosz koronaherceg, Vilmos költözött ide. Vilmos herceg és felesége, Cecília koronahercegnő ma is itt nyugszanak.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai
Bboldog Judit: Nagyon szeretjük az utazást,különösen a kastelytúrákat,vár és városlátogatásokat,na meg a hegyeket na meg a stb. Nagyon sok hasznos infót találtam az Ön oldalán.Köszönettel ezekért.

www.kastlyok.hu  * Start  *