Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 3241Des Echerolles Kruspér Kastély

Kategória Kastély

Kép album megtekintése

Cím Nagyrábé - Rétszentmiklós, Rétszentmiklósi u. 7.
GPS koordináta
Régiół Észak-Alföld
Megye Hajdú-Bihar

Internet:

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította : Egresi János , fényképezte: Hegedűs Zoltán - Felvitel dátuma: 2007-01-01 - Látogatás dátuma: 2010-04-22 - Utolsó módosítás: 2010-05-04Érdekes látványosság a Des Echerolles-család hajdani kastélya, mely helyenként középkori hangulatú, néhol saroktornyokkal tagolt, összességében kicsit franciás, romantikus kastély.

Papp Gyuláné visszaemlékezése szerint, aki a családnál dolgozott 1918-tól 1923 ig. A benti kastély (Rétszentmiklósi) nem egy időben épült. Eredetileg egy régi kúria ált a helyén melyből csak a kápolna rész maradt meg. (A jelenlegi nyugati szárny) 1909-re fejeződik be az első átépítés Sándor esküvőjére. Mai állapotát 1927-ben nyerte el, a későbbiekben csak belső átépítések történnek.
1945 után a Gépállomás használja később Mezőgazdasági szakiskola működik falai közt, majd a Petőfi Szövetkezet irodája. A szövetkezet felszámolásakor a RÁBÉ-PORTA kft vásárolja meg. Jelenleg folyik a teljes rekonstrukciója.

Forrás:http://www.boon.hu/hirek/im:haon:news-hajdubihar/cikk/idogep-letesulhet-nagyraben/cn/haon-news-FCUWeb-20071005-0610026344
Időgép létesülhet Nagyrábén (06.10.2007 11:27 órakor frissítve) - Bakó Endre
Nagyrábé – A Nagyrábéi Petőfi Mezőgazdasági Termelőszövetkezetet 2002-ben felszámolták, s a felszámolótól a Rábé Porta Kft. megvásárolta az egykori Des Echerolles-kastélyt, amely a szövetkezet központja volt.


A kft., amint azt Nagy István ügyvezető igazgatótól megtudtuk, nagyvonalú terveket melenget a kastély, pontosabban a major rekonstrukcióját és hasznosítását illetőleg. „Nemcsak a kastély, az egész major az 1900-as évek hangulatát tükrözi majd. A kastély maga közel 2000 négyzetméteres alapterületű. Aki ide bejön, annak egyfajta időutazásban lesz része, mert nem fog látni semmi olyan elemet, ami a mai korra jellemző.

Nem lát villanyvezetéket, elektromos kábelt, habszivacsot stb. A falak téglából vannak, az utak murvából (darált zúzalék). A kastélyépületben szállás nem lesz, csak közösségi helyiségek, könyvtár, klubszobák, éttermek. A majorság területén épülnek autentikus stílusban a régi parasztházak, ezekben tudnak szállást találni, akik hozzánk vendégként érkeznek.”

2010.04.22. - ott jártunkkor senkit nem találtunk a kastély területén, láthatóan a két évvel ezelőtti állapothoz képest nem sok minden történt.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *