Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 4240Gróf Degenfeld Kastélyszálló

Kategória Kastélyszálló

Kép album megtekintése

Cím 3915 Tarcal, Terézia kert 9.
GPS koordináta N 48.143744,E 21.334376
Régiół Észak-Magyarország
Megye Borsod-Abaúj-Zemplém

Internet:

http://www.hotelgrofdegenfeld.hu/

e-mail:

hotel@degenfeld.hu

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-12-02 - Látogatás dátuma: 2019-09-29 - Utolsó módosítás: 2019-10-022019.08.18.
Ma betértünk egy ebédre a Kastélyszálló éttermébe, sok vendég volt, a terasz telt-házzal üzemelt pedig már elmúlt 14 óra. Öröm volt, hogy láttunk ismerős arcot, a Pincér is felismert minket, és rögtön egy meglepő hírrel kezdte: új (régi) igazgatója van a Kastélyszállónak Döme Aladár visszatért 8 év távollét után. Találkoztunk is vele és kedves feleségével is, Öröm volt látni régi ismerősként Őket, így most újra visszatért a Nr.:1 élére a Kastélyszálló. A tervek szerint újra lesznek borvacsorás rendezvények is.
Hazafelé autózva letértünk Maklár felé a Stühmer cukrászdába, ahol utolért Döme úr üdvözlő, köszönő e-Mailja, igazán jól esett ez a figyelmesség. Ilyen egy vérbeli Hotel igazgató!

"Kedves Egresi Éva,János!

Köszönjük ,hogy újra meglátogattátok a Hotel Gróf Degenfeld Birtokot.

Tisztelettel

Döme Aladár
Hotel Director"A Degenfeldek egy régi nemesi család. A 13. században tűnnek fel Svábországban. Schwäbisch Gmünd egy városrészének, Degenfeldnek urai, amely nevüket is adta. A Degenfeld család tagjai magas állású politikusok és katonák voltak. A család (házasságok révén) szoros kapcsolatba került Teleki családdal (Degenfeld Miksa felesége, Teleki Anna, Degenfeld Sándor felesége, Teleki Erzsébet), a Tisza családdal (Tisza Kálmán felesége Degenfeld Ilona), a Bethlen családdal (Degenfeld Sándor felesége, Bethlen Ágnes, aki gróf Bethlen Béla lánya).
Degenfeldeket megtaláljuk a legjelentősebb tokaji birtokosok sorában is. Szőleik a határ legértékesebb részein, a déli lejtőkön feküdtek, a város és a tarcali községhatár között.

Degenfeld Imre (1810-1883) tehetséges és előrelátó üzletember volt. A Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület egyik megalapítója volt 1857-ben. Tokaj városában is több ingatlan szerzett.

Degenfeld Sándor (1922-), Degenfeld Pálnak (1871-1952) örököse, kárpótlási jegyeket kapott, amelyekkel Tokaj-hegyaljai árveréseken 1994-ben visszavásárolta a szőlőbirtokot, vele együtt a kastélyszálló alapját képező vincellérképző iskola épületét is.
A tarcali pincészet épületegyüttese 1872-74 között épült vincellérképzőnek, melyet Salamin Ferenc, építész tervezett aki Szerencs és környéke főépítésze, Makovec Imre tanítványa, akinek jellegzetes stílusjegyei az óriási boltívek, valamint a fa és üveg kombinálása voltak

1999-ben a család visszavásárolta a Tokaj főterén álló egykor a család tulajdonában lévő, elhanyagolt állapotú Degenfeld Palotát. Európai Uniós támogatással 2001-ben teljes felújítást követően megnyitotta a Degenfeld Palota néven. A ház az elegáns Degenfeld éttermen kívül otthont ad egy pinceborozónak, egy borszaküzletnek, bérelhető irodáknak és bútorozott apartmanoknak, konferenciatermeknek.

A Terézia kert lett a szőlő birtok középpontja, felhasználva a vincellérképző iskola épületét, azt teljesen felújítva, Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** néven 2003-ban. nyitották meg. A felújítási munka 2004-ben az Építőipari Nívódíjat "műemlék-helyreállítás, rehabilitáció" kategóriában, nyerte el.

A Gróf Degenfeld szőlőbirtok parkjának közepén, a Terézia parkban, festői környezetben, öreg fák között, gondozott, arborétumszerű parkban található az egykori vincellériskola épületéből átalakított, teljesen felújított, 2003-ban megnyitott Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, amely légkondicionált szobáival és a Gróf Degenfeld lakosztállyal várja vendégeit. Az antik bútorok a régi festmények, a velencei csillárok 19. századi miliőt idéznek fel a szalonban és a könyvtárban. A vendégek kikapcsolódását szabadtéri úszómedence, szauna, fittnes terem, teniszpálya, pincelátogatás bórkotolással és egyéb szabadidős programok biztosítják.
A kastély feletti dombon a szőlő birtok közepén található a jobb sorsot érdemlő 17. századi Terézia kápolnát, mellőle csodálatos kilátás nyílik a Tiszára és a Bodrogra. A Kastélyszálló szeretné megvásárolni és felújítani az Önkormányzattól.

A Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** tagja a Small Luxory Hotels of the World nemzetközi szállodaláncnak. A pincészet központjában, a Terézia kert parkjának közepén, festői környezetben, öreg fák között található az egykori kúriából négy csillagos, légkondicionált kastélyszálló, amelyben húsz kétágyas szoba és egy lakosztály várja a vendégeket.

Saját véleményem: egy mondattal tudom jellemezni, semmi hibát nem találtunk! Vendégszeretet, udvariasság, figyelmesség, kiváló minőség (****!) minden tekintetben, fiatalokból álló "csapat", ezek a legfőbb jellemzők.Kiválóan alkalmas a hely kikapcsolódásra, pihenésre, rendezvényekhez, de akár kirándulások kiinduló pontja is lehet. Saját kisbusz, melyet igénybe lehet venni kiránduláshoz, pincelátogatáshoz.
A pincészet megtekintését, és borkóstolást kihagyni vétek!
Felhívom a figyelmet a különleges gasztronómiai rendezvényekre!

Külső hivatkozások:


Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *