Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont

Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)


Kastélyok Magyarországon

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2249RESIDENCE CASTLE URACH - vadászkastély

Kategória Kastély , Múzeum , Vadászkastély

Kép album megtekintése

Cím 72574 Bad Urach, Bismarck Street 18.
GPS koordináta N 48.491777,E 9.396339
Régiół
Megye Baden-Würtenberg

Internet:

http://www.schloss-urach.de/

e-mail:

info@schloss-urach.de

Telefon:

+49 (0) 71 25,15 84-

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2014-04-30 - Látogatás dátuma: 2014-04-25 - Utolsó módosítás: 2015-10-13A Sváb tartomány szélén, Bad Urach (a festői favázas) város közepén található. A palota komplexum a 15. században, I.Lajos idején épült, Württemberg példáját követve a Stuttgartban lévő régi kastély mintájára.
1482 Urach elvesztette jelentőségét, mint a kormány székhelye.

Két legszebb teremmel bír (a 17.századból):

 • Palma terem
 • Golden Hall


 • Palma terem
  Egy lovagterem, melynek falát pálma fák díszítik.
  A széles terem rendkívül kifinomult képekkel díszített. Falait magas pálmafák díszítik, gróf Eberhard szlogenje "Attempto". A szimbólum a fa, ez a mottó vezette gróf V.Eberhardot, Jeruzsálembe (1468) zarándoklata során. Nagy pálmafák előtt nyolc festett pajzs, a karok a nagy-nagyapák és nagy-nagymamák szimbólumai, amely tanúsítja, a grófi család magasra emelkedését.
  A 16. században alakították ki a vadász termet, ezt erősítik meg a különböző feliratok a hercegi vadászatokon. Amellett, hogy a pálmafák díszítik más falfestmények is vannak a teremben. Így Duke Ulrich címerét, amely dekoratív festmény, egy öbölre néző ablak, 1611-ben készült. Abban az időben Carl Eugen herceg a vadász termet alakította fejedelmi apartman szobává. A restaurálási munkálatok az 1960-as években végezték el, részben teljesen újratervezték.

  Golden Hall
  A Golden terem bálterem hangulatát kelti, a reneszánsz és az egyik legszebb báltermek tartják ezt a stílust a délnyugati Németországban. Gróf V .Eberhard építette.
  A Golden Hall a kastély második emeletén van. Az eredeti állapota 15. században már nem ismert. Jelenlegi kinézetét, amelynek a neve "Arany Hall" az 1609-es felújítás során kapta. Duke Johann Friedrich a házasságát Barbara Sophie Brandenburgi-val felbontva, buja stílusban, a kés? reneszánsznak megfelelően alakíttatta át. A pár monogramja a szoba különböző pontjain is látható.
  A Golden Hall fényárban úszik, nagyméret? ablakaiból három irányban is biztosítja a kilátást a városra és a kastély környezetére.
  Gyönyörű díszes korinthoszi oszlopok támasztják alá az értékes fa mennyezet.
  A gazdagon aranyozott mennyezeti és fali dekorációk a szobába való belépéskor igazolják a nyilvánvaló elnevezést. Művészi freskók és csodálatos díszít? ábrázolások képezik a szoba díszeit. Az eredeti berendezéséből csupán néhány darab maradt meg, ezek közé tartozik a kiváló kályha, ami gazdag figurális díszítéssel rendelkezik, A kályha vas kemence doboza 1665-ból származik.

  Napjainkban múzeumnak ad helyet, benne van Európa egyetlen szán gyűjteménye, 22.db. szánnal.

  BARBARA GONZAGA
  Az első hercegnő Württemberg Barbara Gonzaga szorosan kapcsolódik Bad Urach városával. Több mint 500 évvel ezelőtt lett az olasz hercegnő gróf Eberhard im Bart felesége. A dél-német városba különleges fényt hozott az egykori rezidenciába. A gróffal való házasságkötés szenzációs esemény volt - négy napig tartó látványos, fényűző ünnepség, lakoma volt több ezer vendéggel. Bár Barbara jelentősen hozzájárult, hogy formálja a Urach város életét.
  A kiállítás a Palma Hallban kapott helyet, amely az egykori helyszíne volt a pazar esküvőnek. Hiteles termékek (menyasszonyi ágy), mint a ruházat, kéziratok, ékszerek és érmék lehetővé teszik a látogatóknak, hogy betekintést kapjanak Barbara életébe és érzékeljék reneszánsz udvari pompát. Különösen érdekes eredeti családi leveleket mutatnak be a fiatal nő életével kapcsolatosan.

  Külsõ hivatkozások:


  Az oldalt megnézők hozzászólásai

  www.kastlyok.hu * Start *