Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta
Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2974Kratochvíle - kastély (Nemzeti Kulturális Műemlék)

Kategória Vadászkastély

Kép album megtekintése

Cím 38411 Netolice-Kratochvíle
GPS koordináta N 49.057487,E 14.169465
Régiół
Megye

Internet:

http://www.zamek-kratochvile.eu

e-mail:

kratochvile@budejovice.npu.cz

Telefon:

+420 388 324 380

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2011-09-24 - Látogatás dátuma: 2011-09-15 - Utolsó módosítás: 2015-05-15Saját tapasztalat:
A fizető parkoló (40 CzK/nap) közvetlenül a kastély mellett van, 2 perc séta a főbejárat. Külön kell fizetni a kastély vezetésésrt, és a park megnézésért is. A vezetés cseh nyelvű, idegen nyelvű vezetés eseténa belépő a duplája. Csak német és angol nyelvű szöveges vezető kérhető.
A főbejárathoz vezető úton volt egy vemdéglő, de nem volt nyitva (szeptember lévén?). a nyitva tartás 17 óráig volt meghírdetve, de az utolsó vezetés 15:30-kor volt, éppen, hogy oda értünk Hluboka kastélytól.

A kastély és parkja reneszánsz ékszer a mocsaras Netolice medencében, tavak között, építészeti álma egy romantikus olasz építésznek. A mai kastély területe, eredetileg egy majorság volt, amely 1569-ben került William von Rosenberg birtokába, ami körül halastavak és hatalmas vadászati területek voltak. Ezen a területen William von Rosenberg megbízásából épült a vadászház (villa) 1583-ban olasz villák mintájára épült, építője Baldassare Maggi Arogno.
Maggi egy nagy téglalapot kerítéssel három oldalról határolt, a területen belül vizesárokkal körülvett szigetre építette a villát. A bejáratot egy földszintes épületsorral zárta le, közepén egy toronnyal, és jobb szélén egy kis kápolnával egészítette ki.

Nehéz terep körülmények között folyt az építkezés, elsősorban a mocsaras talaj okozott nehézséget, az alapok megerősítése volt a legnehezebb feladat, megkövesedett sár volt egyik fontos eleme a statikus szerkezetnek. Ez a kihívás nem hátráltatta nagyon az építkezést, meglepően rövid idő alatt, 6 év (1583-1589) fejeződött be, beleértve a freskó festéseket és stukkó díszítéseket is, amelyeket George Widman festő és az olasz Antonio Melan kőműves készített el.
A Golden Hall a legszebb és leglátványosabb szoba a kastélyban. Ez nemcsak a vendégek fogadására szolgált, ám kiváló akusztikai tulajdonságokkal is bírt, ezért a zenei rendezvényeket is tartottak benne. Festett brokát tapéta fedi a falakat, festett díszítés csak az ablak és ajtó bemélyedésekben látható. Antonio Melan stukkó díszítései teljesen uralják a teret. A mennyezet stukkó díszítése aranyozással gazdagon díszített. A vendégeket a belépéskor lenyűgözi amikor belépnek, a látvány utal a tulajdonos gazdagságára, hatalomára és a társadalmi státuszára.

Kastély kápolnája, „Szűz Mária születése”, egyike a késő reneszánsz a kevés egyházi épületeknek Csehországban. Csendes, de a belseje gazdagon strukturált, liturgikus jelegét a kórus is kiemeli, ünnepi hangulatot adva. A kápolna boltívei gazdagon díszítettek, dekoratív festett stukkóval díszítettek, Albrecht Dürer Passion-jából tartalmaz festett sorokat, és a rajzok Marten de Vos Antonia Wiericxe grafikai transzkripciója.

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

www.kastlyok.hu  * Start  *