Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2017. HUNGARY)

Magyar English DeutschKapcsolat:

e-mail

A portál magán portál, magán véleményt tartalmaz!
Jogi nyilatkozat


Látogatottsági statisztikák
www.kastélyok.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)


Kastélyok Magyarországon

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)

Ennek a lapnak a megtekintés száma: 2527Jeli Arborétum Arborétum

Kategória Arborétum

Kép album megtekintése

Cím Kám
GPS koordináta N 47.078072,E 16.888733
Régiół Nyugat-Dunántúl
Megye Vas

Internet:

http://www.jelivarazskert.hu/

e-mail:

Telefon:

Megjegyzés:

Külső Fő-LINK (Facebook oldal itt nézhető meg)
Összeállította Ă©s fényképezte: Egresi János - Felvitel dátuma: 2007-04-21 - Látogatás dátuma: 2018-04-26 - Utolsó módosítás: 2020-04-30Az Arborétum látogatása különösen április vége május 20 között javasolt, hiszen ekkor virágzik a Havasszépe (Rhododendron).

A virágzási pontos időpontot telefonon érdemes egyeztetni. A virágszirmokat tilos az Arborétum területéről kihozni, még a lehullott szirmokat sem engedik kivinni!
Parkoló közvetlenül az Arborétum mellett lévő erdőben a fák alatt, így az autó nem melegszik fel, külön kell fizetni a parkolásért. Érkezési lehetőség nincs az Arborétum területén. Ivási lehetőség a "Hétforrás" kristálytiszta, hideg vízéből lehet, itt egy pihenő és étkező hely is kialakításra került (padok, asztalok).

2007-ben május 13-án (vasárnap) kerestük fel az arborétumot. Óriási tömeg volt, 30 percet kellett sorban állni belépőjegyért (800 Ft), mivel az óriási szervezés következtében mindössze 1pénztrár került kialakításra.
Sajnos idén a virágok nagy része már elvirágzott, a virágzás kezdete 2-3 héttel korábban kezdődött a meleg időjárás következtében.

2011. május 7. Idén jobbak voltak a körülmények , igaz délután 2 után értünk oda (így szerveztem), így már a nyitáskori tömeg már nem volt, két pénztár üzemelt, már nem volt sorban állás. Az Arborétumban voltak bőven, a parkolóban is találtunk jó helyet a fák alatt, napsütés, jó levegő, illatozó Azeliák sokasága.

Hazafelé a Balaton felvidék felé vettük az irányt. Örvényesen vacsoráztunk a Huszár Vendéglőben, fantasztikus ízletes babgulyást bográcsban. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a finom, magyaros házi ízeket!

Aki még nem járt Budafapusztán az Arborétumban, javaslom feltétlen keressék fel azok, akik szeretik a szépet a Rhododentronokat, mert itt egészen mást fognak látni mint a Jeli Arborétumban. Sokszínűség, meghökkentő erős színek, szóval egészen más, különleges!

Külsõ hivatkozások:


Az oldalt megnézők hozzászólásai

jlaki Lszl: Rododendron. Magyarul h nlkl, s persze csupa d-vel.

www.kastlyok.hu  * Start  *