Kastély, Kúria, Kastélyszálloda, Vár, Templom, Műemlék, Utazás - Egresi János (2006-2015. HUNGARY)

Magyar English DeutschLátogatottsági statisztikák
www.kastelyok-utazas.hu
2006.05.21 óta


www.kastélyok.hu
2015.03.04 óta


Barangolások Európában Határok nélkül (Egresi János)

(LAKÓINFÓ, TAR-ÜGY Lakóközösségi ügyvitel támogatás * DataProg - Egresi János vállalkozó
LAKÓINFÓ, TAR-ÜGY Lakóközösségi ügyvitel támogatás


Kirándulási helyszínek színes grafikákon!
Kirándulási helyszínek színes grafikákon!


500 000 légifotó Magyarországról!
500 000 légifotó Magyarországról!

Kiemelt kategoriák
( Magyarország )

- Kastélyszálloda
- Kastély
- Vadászház
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Étterem
- Pincészet
- Panziół
- Utazás (Travel)


( Ausztria )

- Kastély
- Vár
- Várkastély
- Múzeum
- Templom-Vallás
- Panzió
- Utazás (Travel)Bemutatkozó megtekintések száma: 14821

Tisztelt Látogató!

 

Bármennyire is szokatlan, de a portálom létrehozása során az önzetlenség vezetett. A portál alapveto célja a népszerusítés, elsosorban magyarországi értékek bemutatása tekintetében, kiemelve a kastélyszállókat.

A Web lapom létrehozásának célja, idézve a Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesület alapszabályából: "hozzájárulni a helyreállított kastélyok szélesköru bemutatásához és megismertetéséhez, a magyar és a külföldi közönséggel"

 

Bemutatom azokat a helyeket (kastélyokat, kúriák, várakat, templomokat, muemlékeket, múzeumokat, arborétumokat, szálláshelyeket, kirándulási célpontokat), amerre már megfordultam, leírva saját tapasztalataimat, véleményemet, hangsúlyozom, magán véleményem alapján!

Oldalaimon nagy hotelekkel soha nem fog találkozni, ezek nincsenek rászorulva egy magán ember ajánlására, annál inkább kastélyszállókat fogok ajánlani, mivel hátrányosabb helyzetben vannak a más szálláshelyekkel szemben, hiszen a felújítás és a fenntartás sokkal nagyobb erofeszítéseket követel tolük.

Mint látni fogják, viszont bekerülnek kisebb (családias jellegu), érdekes különlegességek (panziók, fogadók, vendégházak, éttermek).

 

Tisztelt Vendégváró, Tulajdonos, Üzemeltető!

 

A portálomnak akkor van értelme, ha naprakész és igaz információkat jelenít meg, ezért kérem, ha bármiféle észrevételük lenne a megjelentetett információkkal kapcsolatosan, vagy a bemutatottakhoz képest lényeges változások következtek be a bemutatás idopontját követoen (felújítás, bovítés, új szolgáltatás, stb.) kérem jelezze felém a info@kastelyok-utazas.hu e-Mail címen, hogy az információkat kiegészíthessem, pontosíthassam.

Amennyiben úgy ítélik meg, hogy jó lenne, ha ismét felkeresném Önöket, esetleg személyesen szeretnének velem találkozni, kérem ezt is jelezzék az info@kastelyok-utazas.hu címen.

Kérem Önöket támogassák kezdeményezésem, és ha felkeresem Önöket, segítsék népszerusíto munkámat, hiszen célunk közös!

 

 

 

Budapest, 2007. március 22.

 

Egresi János a portál létrehozója, és fenntartója.


A Web Portál története.

 

Kezdetekben a T-online által biztosított 50 MB tárhelyen, kezdetleges módon hoztam létre elso Web lapomat, 2005. áprilisában.

Idoközben megnövekedett érdeklodésem a magyarországi épített örökségek iránt, különösen a kastélyok és kúriák irányában.

 

Szerettem volna mások figyelmét is a kastélyok felé irányítani, ezért a Web lapom ebben az irányban fejlesztettem. Nem találtam az Interneten egy olyan összefoglaló oldalt sem, amely segített volna a kastélyok és kúriák felfedezésében. Sok oldalon egyáltalán nincs elérhetoségi, látogathatósági adat, sot az információk is nagyon felületesek, és hiányosak.

Megpróbálom egy olyan Web portál összeállítását, ahol sok hasznos információ egy helyen elérheto.

 

Ahogy a meglátogatott helyekrol készített képek Interneten való közzétételéhez a T-online által biztosított ingyenes tárhely kevésnek bizonyult, kerestem megoldásokat, és találtam rá ingyenes tárhely szolgáltatókra. Így találtam rá a www.extra.hu tárhelyre, több szempont alapján kezdtem meg a Web portálom átterhelését erre a szolgáltatóra:

  • 1 GB tárhely méret;

  • Reklám mentesség (banner);

  • PHP és MySQL használat lehetosége.

A próbák során a gyakorlatban a PHP-Nuke 8.0 szabad felhasználású portál kezelovel próbálkoztam, de ez annak ellenére, hogy a szolgáltató azt állította, hogy muködik a szerveren, mégsem sikerült a rendszert használható állapotra hozni

Ezek után új szolgáltató után néztem, és a www.freeweb.hu esett a választás. Itt némileg más lehetoségek voltak:

  • 0,5 GB tárhely;

  • reklám banner, melyet pénzért eltávolítanak;

  • PHP és MySQL használatának lehetosége.

Sikerrel telepítettem a szerverre a PHP-Nuke 8.0 szoftvert, beállításai, hangolása, megismerése során azt tapasztaltam, hogy a szolgáltatás nem egészen stabil, és egy halom korlátozásba ütköztem, így ismét más szolgáltató után néztem.

 

Így találtam rá a www.w3host.hu szolgáltatóra 2007 január közepén, amely minden tekintetben megfelelt elvárásaimnak, igaz nem ingyenes mint a többi volt.

Célszerűnek találtam, hogy önálló domain névvel is rendelkezzem, így került a www.kastelyok-utazas.hu és a www.kastélyok.hu névre a választásom.

 

Kérem, ha bármi észrevétele lenne a Web portálommal, jelezze felém levélben itt, hogy mimnél elobbkijavíthassam, természetesen ha egyéb tartalmi észrevétele van azt is szívesen fogadom (a kritikákra is fogékony vagyok).

Budapest, 2007.02.05.

Egresi János a portál létrehozója, és fenntartója.